torstai 13. elokuuta 2009

etsijäkoiraliiton alkeiskurssi alkaa

Muutaman viikon päästä pyörähtää käyntiin meidän etsijäkoira treenit. Tutustumiskurssi on käyty ja nyt seuraavaksi on alkeiskurssin vuoro.
Koulutus sisältää alkeiskurssin, jatkokurssin sekä pitkien, vanhojen ja kaupunkijälkien erikoiskurssit. Kurssien välillä harjoitellaan aina treeniringissä. Kurssin läpäisemiseksi koirakon tulee suorittaa loppukoe hyväksytysti. Näiden ohella harjoitellaan myös perustottelevaisuutta etsintätokoryhmässä.

Tosietsintöihin tähtäävän ohjaajan on myös koulutettava itseään, koiran kanssa harjoittelun lisäksi. On hyvä osata koiran, kissan ja ihmisenkin ensiapua.
Hajujen liikkumiseen vaikuttavat tekijät, tuulet, ilmavirrat, erilaiset maastot tulee osata, jotta niitä voi käyttää hyödykseen. Paljon on siis opeteltavaa.

Innolla odotamme kurssin ja treenien alkamista.
Varusteisiin koiralle kuuluu valjaat, sekä 10m liina. Postisetä toikin Lolan valjaat jo. Onneksi Lola ei ollut yhtään kookkaampi, muuten olisi pitänyt turvautua mittatilaus työhön..




Hakutreenitkin ovat pyörähtäneet pitkän tauon jälkeen käyntiin. Ensimmäiset treenit tauon jälkeen menivät lähinnä päättömällä irroittelulla ja onneksi siinä sivussa muutama maalimieskin tuli metsässä vastaan. Toinen treenikerta meni paremmin. Puhtia ja intoa riitti, joskin vain siihen asti kunnes mustikat osottautuivat maalimiestä makoisammaksi.
Uskallan melkein vannoa, että Lolalla on juoksut taas tulossa.. oireet viittaavat selkeästi siihen.

Lauantaina suuntaamme kohti bullmastiffien erkkaria. Lola jää kotiin, mutta minä menen huoltojoukkoihin kehän laidalle ja kannustamaan meidän tiimiä voittoon. Tiedossa siis mitä mahtavin päivä, mukavassa seurassa koirien ja ihmisten parissa. Kuvasaastetta luvassa.

Lyylin oudot pyllypatit ovat poistuneet antibioottien ja puhkaisujen myötä. Arvoitukseksi kuitenkin jää, mitä patit olivat. Olen kysellyt ihmisiltä vastaavia kokemuksia, mutta viellä en ole Lyylin oireisiin sopivia kokemuksia saanut. Toivotaan, että patit nyt sitten olivat ja menivät pysyvästi.

Hemmo voi hyvin. Askel on hidas ja painava mutta ääntä kyllä riittää.. edelleen..



Ei kommentteja: