tiistai 18. elokuuta 2009

Juttuja ja kuulumisia

Lyyli on saanut kesän aikana pari pienempää epilepsia kohtausta. Kohtaukset ovat olleet todella pieniä ja niitä tuskin tajuaisi, jos ei tietäisi oireita.
Viime lauantaina Lyyli kuitenkin sai jo ihan kunnon kohtauksen.
Lyyli makoili sängyllä kun minulle tuli outo tunne, ettei kaikki ole nyt hyvin. Katsahdin makoilevaa koiraa ja huomasin sen silmissä olevan tutun lasittuneen katseen. Tiesin heti, että kohtaus on tulossa. Menin Lyylin viereen silittelemään ja juttelemaan sille rauhoittavasti. Samaan aikaan Lyyli alkoikin täristä. Pää heilui holtittomasti puolelta toiselle, sekä ylös ja alas. Takaraajat jäykistyivät ja koko kroppa tutisi. Kohtaus kesti pari minuuttia (eli siis aika kauan) kunnes loppui sitten taas voimakkaaseen läähätykseen.
Lyyli on ollut lääkityksellä nyt puolitoista vuotta. Tähän asti kohtaukset ovat pysyneet poissa, mutta valitettavasti nyt näyttää siltä, että lääkitys ei enää auta.
Olen varannut Lyylille ensiviikolle ajan Aistiin. Katsotaan mitä lääkäri sanoo. Toivottavasti lääkitystä voidaan muuttaa niin, että siitä olisi edelleen apua.
Huoli on taas suuri..






***************************


Hakutreenit ovat pyörähtäneet taas mukavasti käyntiin. Eilen meillä oli viimeisimmät treenit. On ilo huomata miten oma koira edistyy jatkuvasti.
Lolalle on vasta tänäkesänä otettu ilmaisu (haukku) mukaan maalimiehelle ja eilen treeneissä se ilmaisi ensimmäistä kertaa ilman käskyä :)




Tässä haukutetaan ennen etsimään lähtöä.




Keskitytään, keskitytään.




Lola haukkuu maalimiestä mallikkaasti muutaman metrin päässä.


Toivon, ettei tuleva etsijäkoira-treenit sekoita Lolaa haussa. Olisi todella surku jos joutuisin jomman kumman harrastuksen sitten jättämään pois. Jos valinnan joutuisin tekemään, jättäisimme haku harrastuksen, sillä se on kuitenkin meillä vain harrastus mielessä.
Toivottavasti valintaa ei tarvitse tehdä. En kuitenkaan halua, että etsijäkoira hommat eivät onnistu, koska koira sekoittaa kaksi harrastusta keskenään.
Mutta katsotaan kuinka käy. Toivon, että harrastukset ovat niin erilaisia ettei Lola mene sekaisin. Näin ollen voisimme jatkaa kumpaakin, niin kauan kuin resurssit riittävät :)



**************************
Lauantaina 15.8.2009 olimme bullmastiffi ja mastiffi ry:n järjestämässä rotujen erikoisnäyttelyssä Paimiossa.
Tuli vietettyä oikein mukava päivä, mukavien ihmisten ja mukavien koirien seurassa.
Herkkupöytä notkui ruokaa ja juomaa, skumppa kruunasi päivän.
Sää oli mitä mainioin, ehkäpä jopa hitusen liian kuuma koirille, mutta minä ainakin nautin (kerta se ensimmäinen kun en palellut).

Tuomari oli tiukka ja asiantunteva.
Tarkempia tuloksia voitte lukea Remarkabullin kotisivuilta, kohdasta "uutiset ja päivitykset" 16.8 päivämäärän alta.

http://www.remarkabull.net/

Omaa kuvasaastetta erkkarista:

Minna ja Signe (Lolan sisko).




Signe




Riikka ja Siiri (Lolan sisko).




Siiri tuomaroitavana.




Trea (Lolan sisko)




Trea




Topeliuksen tassut.




Topelius





Sanna ja Topelius




Sanna ja Saurus (Lolan eno)





Saurus tuomaroitavana.



(Saurus, Signe, Wiivi, Trea)

ROP kasvattaja!!!




Ja siitä sitten BIS kasvattajan voitto!




BIS kasvattajan pokaali.


Ei kommentteja: