perjantai 31. heinäkuuta 2015

Uusi perheen jäsen

Olemme saaneet iloksemme ja Myrskyn kauhuksi uuden perheenjäsenen kotiimme. Pieni 8 kiloinen rääpäle tallusteli uuteen kotiin varmoin askelin ja otti heti koko talon haltuunsa. Nimekseen tämä pieni amstaffi neiti sai "Maya".

Maya on luonteeltaan erittäin rohkea ja avoin pentu. Se on niin rohkea, ettei se tahdo pysyä millään aitaamattomalla pihalla. Ihmisiä se rakastaa ja kirjaimellisesti heittää voltteja onnesta kun ihmisiä näkee.
Maya ei arastellut kotia ollenkaan, vaan heti saavuttuaan se etsi nenällään kaikki Myrskyn piilottamat luut ja alkoi niitä syömään. Se ei juurikaan tutkinut uuden kodin paikkoja, se käyttäytyi kun olisi aina täällä ollut. Myrsky oli aluksi hiukan jännittävä, mutta parissa päivässä sekin jännittäminen loppui.
Koirat tulevat keskenään hyvin toimeen, mutta ovat kuin yö ja päivä, ainakin mitä aktiivisuus tasoon tulee. Myrsky oli ensimmäisen viikon aivan loppu, Maya ei antanut sen nukkua rauhassa. Nyt elo on tasaantunut sen verran, että hetkellisesti kumpikin nukkuu ihan rauhassa, Myrsky eteisesse kivilattialla ja Maya prinsessa pehmeällä pedillään.


Maya on aktiivinen mutta erittäin hyvähermoinen. Se tuntuu siis juuri sellaiselta mitä olen toivonut, aktiivinen harrastuskaveri, joka ei kuitenkaan ole hermostunut.

Mayan kanssa olisi tarkoitus aloittaa harrastaminen tokolla. Haaveena olisi suorittaa sen kanssa bh, mutta katsotaan mihin omat koulutustaitoni riittäää. Koko talvikauden kestävä toko koulutus alkaakin elokuussa. Menemme siis ihan puolen vuoden ohjatulle kurssille.
Nenähommia emme tietenkään unohda myöskään tämän neidin kanssa. Suunnitelmissa olisi opettaa Mayalle palveluskoirien metsäjälki ja mikäli bh saadaan joskus läpi, saisimme oikeuden myös osallistua palveluskoirien jälkikokeeseen. Olisi hienoa saada vihdoinkin niitä virallisia tuloksia koiralle hajujen kouluttamisesta, kun niin monta vuotta (ja monen koiran kanssa) olen lajia harrastanut. Metsäjäljen pohjatyö onkin jo aloitettu harjoittelemalla kepin ilmaisua. Suunnitelmissa on opettaa Maya ensin ilmaisemaan kepit ja sitten vasta tehdä jälkeä johon keppejä on sijoitettu.
Aktivointi mielessä olemme myös tutustuneet purkkirataan käyttäen nose workissä olevaa ensimmäistä hajua: eucalyptusta. Purkkitreenit ja keppitreenitkin ovat lähteneet hienosti käyntiin. Maya tykkää tehdä töitä ja sen koko olemus muuttuu kun se miettii, pohtii ja keskittyy. Eteneminen purkkiradalla on huimasti paljon nopeampaa kuin Myrskyllä. Maya on aktiivisempi, joten sen kanssa kykenee tekemään enemmän toistoja pienemmässä ajassa kuin varsin rauhallisen Myrskyn kanssa.
Mayan kanssa olemme käyneet myös pentujen leikkikoulussa, jossa se pääsee tapaamaan muita pentuja.


Maya on erittäin kovapäinen nuori neiti. Se selvästi kokeilee rajojaan ja 10 viikkoisena, niin minulta kuin Myrskyltäkin. Se ei ole mikään nöyrä tyttö. Kunhan saamme elämään yhteisen sävelen rakennettua olen varma, että tästä tulee mitä mahtavin kumppani, niin lenkkipolulle kuin harrastuksiinkin. Pidän sen luonteesta todella paljon, se on vain niin sanotusti "kolahtanut" minuun ja lujaa.

Katsotaan miten meidän suunnitelmat etenevät...




Isoveikan kanssa


Ei kommentteja: