torstai 23. syyskuuta 2010

Sterilointi onnistuneesti ohi

Tänään kävimme Lolan kanssa lääkärissä, Lola steriloitiin hormooni heittelyiden takia. Lolalla mieli alat alkavat heitellä noin pari kuukautta ennen juoksua ja juoksujen jälkeen taas sama homma. Koska juoksujen välissä on vain 6kk niin Lola on käytännössä oma ihana itsensä noin 4kk vuodessa.. Päädyimme siis tähän ja toivomme nyt operaation poistavan nämä ongelmat. Harrastuksien kannalta on huomattavasti helpompaa ilman hormooni oikkuja.

Lola on valittanut kovasti koko päivän. Ilmeisesti sillä on huono olo lääkkeistä. Lääkärissä sille on annettu vahvat kipulääkkeet, eikä tuo kyllä kipuilulta edes näytä. Lähinnä juurikin sellaista valivalia.. ilmeisesti päässä vähän heittää ja olo taitaa olla kurja.
Iltapalaksi sain luvan antaa viilin ja Lola söikin sen normaaliin tahtiin. Että, eiköhän tämä toipuminen tästä ala.

Lolan kohtu oli terve, joten siltä poistettiin vain munasarjat. Operaatio oli siis pienempi. Kohtu surkastuu hormoonitoiminnan lakatessa, eikä siitä ole koiralle tulevaisuudessa mitään haittaa.
Vein Lolan yhdeksältä aamulla lääkäriin, se nukutettiin ja kotimatkalla olimme jo puoli kahdeltatoista :)

Lola tuli vihdoin myös punnittua, painoa oli 47.6.

Lääkärin mukaan on erittäin normaalia, että koira ei välttämättä suostu kävelemään pariin päivään. Lolan saaminen autosta kotiin tuottikin hiukan päänvaivaa. Ajan kanssa sain sen kuitenkin maaniteltua sisään asti, jossa se sitten nukahti eteiseen. Sen pidemmälle en sitä saanut.
Nyt Lola on jo siirtynyt länsisiiven puolelle, elikkäs makuuhuoneeseen. Tikit ilmeisesti kiristää ja nipistää jonkun verran, kun käveleminen on hiukan tönkköä. Mutta hienosti se jo kävelee, istuu ja pääsee ongelmitta makaamaan sekä sieltä ylös.
Tikit ovat sulavia, joten niitä ei tarvitse mennä poistattamaan.


Lolalla on nyt 13 päivän liikunta kielto.
Nyt vaan peukut pystyyn, että toipuminen sujuu ongelmitta.
Lyyli toimii hyvänä lohduttajana, se makoilee Lolan kaulurin sisällä poski poskea vasten.

Kiitos Mäntsälän eläinlääkäriasemalle hyvästä hoidosta, hyvästä informaatiosta ja erittäin ystävällisestä asiakaspalvelusta :)

*************************************************************************************

Ennen sairaslomailua kävimme purkamassa energiaa montulla. Tiistaina kävimme Taiston kanssa riehumassa ja tekemässä mitä mahtavampia kenguruloikkia. Vettä satoi ja oli aivan karmea ilma kaikin puolin, joten kuvia ei siitä mutapainista tälläkertaa saatu.

Eilen kävimme sitten Gioton kanssa samaisella montulla. Kenguruloikkien sijaan tämä kaksikko harrasti kähinää, puhinaa, keppeilyä ja suupainia. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta onneksi vahingoitta selvittiin.

Kuvat:
Jarkko Partonen



Äly ja Väläys.




Posket täynnä keppejä.




Kähinää.




Viisauden multihuipentumat.



Puhinaa.




Pöhinää.




Suupainia.




Välipalaa.




Lisää suupainia.




Kiitos koira kameleille ja koira kamelien omistajille riehu seurasta :) Otetaan uusiksi kun Lola on taas paini kunnossa.
Giotolle ja kotijoukoille paljon tsemppiä ja turvallista matkaa tulevaan näyttelyyn. Rannalla ruikuttajilla on tassut ja sormet ristissä.

Ei kommentteja: