sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Hemmon kanssa lekurissa

Pari viikkoa sitten huomasin Hemmon toisen silmän olevan punainen. Punaisuutta oli sekä silmän valkoisessa osassa, että koko silmän päällä.
Kävimme viikko sitten lääkärissä näyttämässä Hemmon silmää ja saimme havaittuun tulehdukseen antibiootti tipat.

Perjantaina kävimme ihan silmälääkärillä katsomassa mikä silmässä oleva muutos oikeen on.

Hemmolla on etenkin oikeassa (mutta lievänä myös vasemmassa) pigmentoitu keratiitti eli pigmenttiä muodostava sarveiskalvotulehdus. Tämä johtuu karvojen jatkuvasta osumisesta simiin, etenkin oikeaan.
Aloitetaan Optimmune-lääkitys (pienentää sarveiskalvon tulehdusreaktiota) 2x päivässä, jatkuvasti. Jatka antibioottitippaa noin 2 viikon ajan oikeaan silmään, sitten sen voi jättää pois.
Oikeassa ylä- ja alaluomessa on myös Meibomirauhasen tukkeuma/kasvain, seurataan, mikäli ärsyttävät silmää, ne voidaan leikata pois.
Silmäkontrolli noin 2kk kuluttua.


Hemmo täyttää toukokuussa 13 vuotta ja vanhuus alkaa valitettavasti näkymään. Lenkkeily on laiskaa ja minusta tuntuu, että näkö ja kuulokin on erittäin heikkoa. Hemmoa en uskalla enää pitää edes vapaana, sillä se saattaa lähteä juoksemaan ihan väärään suuntaan. Se ei reagoi huutoihin vaan se täytyy juosta kiinni.

Hemmo antaa hienosti laittaa silmätipat ja salvat. Toivotaan nyt, että salva auttaa. Lääkärin mukaan karvoja ei kannata enää leikata silmien edestä pois, sillä leikattu karva on terävämpi kuin leikkaamaton.

Katsotaan nyt päivä kerrallaan miten Hemmon elämä kulkee. Pakko se kuitenkin on myöntää, että meidän yhteinen elomme alkaa pikkuhiljaa olemaan loppusuoralla.

Näillä nyt mennään niin kauan kuin Hemmo vielä jaksaa olla pirteä ja syö hyvin.


Ei kommentteja: