sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kurssijälki 4/9 Suoritettu

Eilen kävimme suorittamassa kolmannen etsintöihin valmistavan kurssin jäljen. Tälläkertaa teimme toisen vanhan jäljen. Jälki oli reilun kilometrin pituinen, sekä 4 vuorokautta vanhennettu. Jälki kulki asvalttia pitkin, kääntyi hiekkatielle, barona areenan pihan poikki ja päättyi parkkipaikalle. Hiukan minua taas jännitti, kuinka mahtaa jäljestys sujua. Toissapäivänä oli hirveä myrsky, tuuli hullun lailla ja vettä tuli kaatamalla vaakatasossa. Mutta niin vaan sekin jälki onnistui :) Lola nuuhki alkuhajua tarkkaan. Kulki ensimmäiset 5 metriä jälkeä pitkin ja valitsi sitten paremman reitin. Miltei koko matka kuljettiin siis noin 10 metrin päässä oikeasta jäljestä. Luulen, että Lola olisi halunnut oikaista, mutta valitettavasti suuri työmaa oli aidoittanut oikaisumahdollisuudet. Lola joutui siis etsimään aika paljon reittiä mistä se pääsi haluamaansa suuntaan. Mitään ihmeempiä haasteita ei matkan varrella tullut. Olen jo niin tottunut Lolan ilmavainun käyttöön, etten hämmästellyt yhtään sen omia reittejä. Olen oppinut, että siihen kannattaa vaan luottaa ja taas tämä oppi osottautui oikeaksi :) Kamerakin oli matkassa, joten tässä muutamia kuvia jäljeltä: Tässä mennään lähtökohtaan. Tutori mukana :)
Alkuhajun anto, tälläkertaa karvatupsu.
Jäljellä
Tulemme siihen ensimmäiseen risteykseen, josta jälki lähti oikealle...
Risteyksen kohdalla tuli juuri pyöräilijä ja minun piti Lola käskeä reunaan. Saattaa olla, että jos se olisi saanut vapaasti päättää se olisi voinut kääntyä oikealle. Mutta mentiin sitten toista reittiä :)
Saavuttiin sillan päälle, jälki kulki sillan oikealla puolella. Lola haisteli sillalla hetken ja heti sillan jälkeen lähtikin viemään meitä oikeaan suuntaan.
Sitten piti löytää vaan reitti, josta Lola pääsi sinne mistä haju sen nenään leijaili. Se ei ollutkaan helppoa työmaiden takia. Lola yritti kovasti oikaista, mutta joutui etsimällä etsimään paikkaa, josta pääsi läpi.
Saavuimme Barona arenan pihalle ja menimme sen poikki. Siellä riittikin häiriötä. Oli ihmisiä, oli autoja ja oli moottoripyöriä sun muuta liikennettä. Lola meni varmasti eteenpäin.
Maalissa meillä oli jälleen sama koira, jonka Lola edellisellä kerralla oli ilmaissut sairaaksi. Olikin erittäin mielenkiintoista nähdä kuinka nyt käy (koira oli jo paremmassa kunnossa). Lola aloitti samat rituaalit kuin viimeksikin. Saavuimme parkkipaikalle, jossa maali oli toisessa päässä. Etäisyyttä noin 50m. Lola alkoi kuitenkin tekemään siksakkia. Se meni oikealle, vasemmalle, oikealle ja välillä teki lenkin takanani. Tätä samaa kiertelyä ja kaartelua se teki viimeksikin.
Se kuitenkin vei minua koko ajan pikkuisen eteenpäin, kierrellen ja kaarrellen, mutta vei kuitenkin. Sitten alkoi rituaali numero 2, heinän syönti. Tätä se teki myös viimeksi. Tässä vaiheessa maaliin oli matkaa noin 30m ja Lola selvästi tiesi missä maali oli.
Odotin koko ajan, että seuraavaksi Lola istuu, niin se teki viimeksi. Sanoinkin, että mikäli se heinän syönnin jälkeen istahtaa, palkkaan sen. Mutta Lola ei istahtanut. Se jatkoi matkaa ja ilmaisi maalin normaalilla eleellä noin 10m päästä.
Mielenkiintoista.. hienoa, että alan oppia lukemaan Lolasta miten se ilmaisee minulle mikäli karkurilla ei ole kaikki hyvin :) Kurssijälki meni hienosti, Lolan motivaatio oli jälleen kohdillaan ja oli taas oikein nautinnollista katsoa sen työskentely intoa. Tästä on taas hyvä jatkaa.

Ei kommentteja: