maanantai 17. lokakuuta 2011

Kurssijälki 5/9 suoritettu

Tänään kävimme suorittamassa jälleen yhden kurssin jäljistä. Tämä oli meidän viimeinen jälki vanhoista jäljistä.
Lolan jälki oli 1,17km pitkä ja meni asvalttia pitkin. Matkalla oli risteyksiä ja paljon häiriötä (koirien koulutus kenttä vieressä, joten jäljen päällä oli kulkenut monia koiria). Jälki oli viikon verran vanhennettu.

Itseäni taas jännitti. Ilta oli jo pimentynyt kun jäljelle lähdettiin, eikä Lola ole kovin hyväkäytöksinen pimeässä. Sen vahtivietit herää henkiin, se näkee usein mörköjä, joita pitää komentaa. Olen päätellyt, että silmävamman takia se ei oikein näe hämärässä.

Lola oli tänään innokas. Se oli kotona onnesta soikeana kun näki minun pakkaavan treenikassia. Se haisteli innoissaan ilmaa kun puin sille paikan päällä valjaita.
Annoin sille alkuhajun haisteltavaksi ja Lola haistelikin sitä tarkkaan. Hetkeäkään miettimättä se lähti matkaan. Se kulki varmasti eteenpäin ja väisti tien toiselle puolelle pihala haukkuvia koiria.

Saavuimme risteykseen. Meidän edessä käveli neljän koiran lauma. Ne menivät risteyksestä suoraan, mutta Lola kääntyikin vasemmalle hetkeäkään epäröimättä. Matka jatkui varmasti ja verkkaiseen tahtiin. Ohitimme pari koiraa ja jatkoimme taas yhtä varmasti ohituksien jälkeen eteenpäin.

Lola vei minut metsäpolulle. Tässä vaiheessa maalikoira oli noin 100m päässä ja se oli otettu ulos autosta. Suunnistimme loppumatkan ilmeisesti ilmavainulla metsäpolulla, sillä jälki kulki muutamien metrien päässä asvaltilla.

Lola tarkasteli polulla haaraumia, mutta palasi aina takaisin. Kun polku alkoi päättymään Lola pysähtyi. Se tuijotti oikealle. Mietiskelin olisiko se ilmaisu, mutta epäröin hetken. Lola kääntyi katsomaan minua nappisilmillään, jolloin sanoin mukana olevalle tutorille, että mielestäni se oli ilmaisu. Lola ei tyytynyt tähänkään vaan hyppäsi etutassuillaan mahaani vasten vaatien palkkaa. Mikäs siinä sitten, palkkasin sen ruhtinaallisesti :)
Sain tietää, että maali oli 30m päässä vasemmalla ja sieltä tuuli voimakkaasti. Todennäköisesti tuuli siis heitti tuoretta hajua oikealla olevan kallion seinää vasten. Niin tai näin, ilmaisu oli selkeä ja täysin oikein.



Olemme nyt suorittaneet kaikki etsintöihin valmistavan kurssin vanhat jäljet, jäljellä on enää loppukoe tästä kategoriasta. Tämä jälki meni niin hyvin ja nopeasti (30min), että en jännitä loppukoetta ollenkaan.

Tämä oli aivan mahtava suoritus Lolalta ja olen jälleen kerran sanaton sen taidoista!!


Ei kommentteja: