maanantai 13. tammikuuta 2014

Jäljellä

Sunnuntaina teimme pikkumiehelle taas jäljen. Yön aikana oli satanut lunta ja nyt pakkastakin oli jo -9 astetta. Paikoitellen metsässä kävi kylmä viima, mutta suurimmaksi osaksi pakkanen oli erittäin lempeää, eikä tuntunut läheskään niin kylmältä mitä asteet näytti. Eli siis oikein passeli jäljestys keli.

Ensimmäisillä jäljillä näki, ettei Myrsky käytä silmiään jäljestyksessä, vaan pelkästään nenää. Joten sen kanssa voi aivan hyvin tehdä näitä alkuharjoitus jälkiä vaikka lumi onkin maassa. Olen myös huomannut, että usealle koiralle lumessa jäljestäminen näyttäisi olevan jopa helpompaa kuin ilman lunta. Lumeen ilmeisesti hajut jäävät paremmin kiinni ja varsinkin vanhojen jälkien jäljestäminen onnistuu yleensä talvella vallan mainiosti. Ehkäpä lumi sitoo hajun itseensä?

Sunnuntainen jälki oli alkeiskurssijälkilistan ensimmäinen, eli 200m suoraa. Myrsky joutui käyttämään aivojaan jo ihan tosissaan ja hienosti se käyttikin. Se palasi upeasti itsenäisesti jäljelle kun meni siitä sivuun. Jäljestys oli jälleen varmaa ja rauhallista. Myrsky pysähtyi itse muutaman metrin päähän maalista. Harmillisesti maali ei mahtunut kameran kuvaan vaan jäi kuvan oikealle puolelle.

Pikkumies täyttää huomenna 6kk :)


Ei kommentteja: