tiistai 7. tammikuuta 2014

Purkkikurssin valmennusryhmän korkkaus

Tänään pyörähti käyntiin purkkikurssin valmennusryhmä. Treenit jatkuu kerran viikossa aina toukokuulle asti.
Kurssin myötä meidän treenipaikkammekin vaihtui Vantaalta Helsinkiin. Uusi treenipaikka on Pitäjänmäellä teollisuus alueella.

Myrsky tutki uutta treenitilaan rauhallisen kiinnostuneena. Treenasimme huoneessa missä oli koirille tarkoitettu virikeluolasto. Seinän toisella puolella oli menossa toiset koiratreenit, joten häiriötä oli huomattavasti enemmän mitä meidän edellisessä paikassa oli ollut.
Myrsky ei kuitenkaan näyttänyt häiriintyvän mistään. Oli todella rauhallinen ja leppoisa.

Ensimmäisellä treenikerralla katsottiin vähän mitä koira osaa. Tavoitteena oli vain saada onnistunut treeni uudessa paikassa, ilman sen suurempia muita haasteita.

Myrskylle otettiin treenit kahdella purkilla. Toisessa oli hajua, toinen tyhjä. Siihen otettiin viellä alkuhaju mukaan.
Ensin palkkasin muutaman kerran ihan vaan siitä, että se haisteli alkuhajua. Sitten annoin sille käskyn mennä kahden kauempana olevan purkin luo ja palkkasin kun se nuuhki oikeaa.

Harjoitukset menivät oikein hyvin! Olen selvästi itsekin oppinut ja sisäistänyt oikeaa palkkaamista. Toki edelleen tulee aivopieruja, mutta huomaan miltei kaikki virheeni itsekin.

Saimme kotiläksyksi lisätä harjoitteluun kolmas purkki.
Kouluttaja oli myös sitä mieltä, että Myrskylle kannattaisi ehdottomasti tehdä purkkiteline, mikä olisi korkealla. Minun olisi helpompi nähdä mitä koira nuuskii ja suuren koiran olisi helpompi nuuskia purkkeja korkeammalta tasolta.

Ehkä minä saan joskus aikaiseksi tehdä oman purkkitelineen, johan siitä olen tässä puhunut miltei puolivuotta ;)

Kyllä tuli taas niin hieno olo onnistuneesta treenistä. Ja treenistä yleensäkin. Olen niin kaivannut tätä koiran kanssa harrastelua.
Lauantaina olisikin sitten tarkoitus korkata etsijäkoiraliiton alkeiskurssi, eli pienimies pääsisi elämänsä ensimmäiselle jäljelle. Jännittää miten se menee...

Ei kommentteja: