tiistai 22. marraskuuta 2016

Möllikisat Luukissa 19.11

Maya kanssa osallistuttiin Luukissa järjestettäviin möllikisoihin. Nämä ovat tämän vuoden viimeiset kisat meidän osalta. Pakko pitää talvitaukoa, koska Maya ei kestä kylmää. Talvikisat pitäisi ehdottomasti olla meille sellaiset, että koira voi olla sisätiloissa lämpöisessä koko ajan odottamassa vuoroaan. Luukin mölleissä oltiin jo aika lailla koiran sietorajalla. Sää oli aivan kamala.. tai no joo, olisi se voinut olla kamalampikin, ei sentään satanut ihan koko aikaa! Mutta asteita oli 4, vettä tuli ja kylmyys meni todellakin luihin ja ytimiin. Mayalle otin mukaan kaksi takkia (siltä varuilta että toinen kastuu) ja viltin. Kuitenkin jouduin välillä laittamaan auton käyntiin, ihan vaan saadakseni sille lämpöisemmät oltavat.

Kisat olivat 4 osion möllit, eli siis kaikki osiot käytiin. Ensimmäisenä suoritimme laatikot ja siitä  heti perään viereen oli tehty sisäetsintä. Ulkoetsintä oli kolmantena kunhan kaikki 20 koirakkoa olivat suorittaneet ensimmäiset kaksi. Ulkoetsinnän suorittivat kaikki perän jälkeen ja viimeisenä suoritettavana oli ajoneuvot.

Laatikkoetsinnässä oli 18 laatikkoa epämääräisessä muodostelmassa. Laatikot olivat eri kokoisia ja näköisiä. Etsintä alue oli vanhan tallin ullakolla, joka oli ilmeisesti jonkin näköinen varastotila. Se oli kylmätilaa. Vanha puu lattia, joka haisi voimakkaasti, sekä korkea harjakatto.
Maya lähti etsintään innokkaana. Suunnisti hienosti oikealle laatikolle ja ilmaisi sen minulle hienosti! Kaikin puolin täydellinen suoritus, olin onneni kukkuloilla!

Sisäetsintään siirryimme heti laatikoiden jälkeen, sille oli varattu alue samasta tilasta muutaman metrin päähän. Maya lähti jälleen etsintään hyvällä motivaatiolla ja löysi hajupiilon todella nopeasti ja ilmaisi sen minulle aivan mielettömän upeasti! Hyvä kisan aloitus, tehtiin sisäetsintään pohja aikakin joka piti kisan loppuun asti. Maya suoritti sisäetsinnän kuudessa sekunnissa!

Ennen ulkoetsintään pääsemistä odottelimme reilun tunnin verran. Maya sai olla autossa lämmittelemässä ja itse värjöttelin katoksen alla jutellen kilpakavereiden kanssa. Tuli taas tutustuttua uusiin mukaviin ihmisiin, sekä vaihdettua kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Nose kisoihin on kyllä aina ollut mukava mennä yksinkin, sillä siellä henki on todella hyvä. Iloinen puheensorina kuuluu ja toisia kannustetaan :) Vaikka tuli vettä taivaalta niin juttu luisti teetä siemaillen katoksen alla. Odottaminen ei tuntunut ollenkaan niin pahalta, koska seura oli mukavaa!

Ulkoetsintä alue oli mielestäni aika suuri. Se oli tehty tallin taakse. Alueeseen kuului pieni terassi, 5 tyhjää parkkiruutua, kuormalava, kaksi muovista törttöä ja taisi siinä joku metalli härpäkekin olla keskellä aluetta.
Maya lähti jälleen hyvällä motivaatiolla etsintään, kävi alueen keskellä nuuhkaisemassa metalli systeemiä ja kääntyi sen jälkeen ympäri, meni kohti terassia ja painoi nenänsä kiinni terassin seinustaan. Se oli siinä!! Mielettömän hyvä ilmaisu jälleen kerran. Todella tyylipuhdas suoritus, Maya oli suorastaan elementissään!!

Jälleen oman vuoromme jälkeen odotimme, että kaikki olivat suorittaneet ulkoetsinnän ja sen jälkeen alkoi viimeisen osuuden suoritukset. Ajoneuvo etsintä tehtiin niin ikään ladon ullakolla. Alueeseen kuului pari pientä traktoria ja peräkärry. Samassa tilassa oli myös klapikone, mutta siitä saimme tietää ettei haju ole piilotettu sinne, ihan turvallisuuden takia.
Maya lähti etsintään kiertäen traktoreiden ulkopuolelta, kaartaen sen jälkeen sisäpuolelle ja nuuhki ne tarkkaan läpi. Sitten se ilmeisesti sai hajun nenäänsä ja meni peräkärryn luo painaen nenänsä sen kylkeen. Jälleen kerran todella upea ilmaisu ja hyvä etsintä!! Harmiksi haju todennäköisesti kulkeutui sinne traktoreiden ulkosyrjään ja sen tarkastaminen vei hiukan enemmän aikaa. Näin ollen sijoituimme kisassa kolmanneksi, vaikka meidän ajat olivat ihan hirmu nopeita!

Kaikki osa-alueet sujuivat erittäin hyvin, en voisi enää tyytyväisempi olla. Kaikki vaan meni ihan täysin nappiin! Aivan mahtava kisa kokemus!

Nyt keskitymme talven aikana treenaamiseen. Yritän viilata muutamia ongelmakohtia kuntoon, sekä opetan Mayalle kakkosluokassa vaadittavia taitoja. yhdistys tulee järjestämään ensivuoden puolella "virallisia" kisoja ja se tarkoittaa sitä, että jos me teemme toisen tälläisen samanlaisen totaalisen onnistumisen, niin meidät heitetään kakkosluokkaan samantien. Joten, jotta voin sitten ensi vuonna käydä kisoissa, on Mayan hyvä osata varuiksi jo kakkosluokan hajut ja haastavammat piilotkin. Ei tule sitten pakollista treenitaukoa kun on asiat harjoitellut etukäteen..

Tuomari: Ritva Oljakka

3. sija
Laatikot pisteet 25 aika 13.5sek
sisäetsintä pisteet 25 aika 6sek !!!
ulkoetsintä pisteet 25 aika 19.5sek
ajoneuvo pisteet 25 aika 1.04 min
Yhteispisteet 100/100






Ei kommentteja: