perjantai 27. elokuuta 2010

Jatkokurssin kolmas jälki

Sää oli hassu. Välillä satoi kaatamalla ja välillä aurinko paistoi. Eli siis kunnon sadekuuroja, eikä tuulta lainkaan.

Lolalle tehtiin vuorokauden vanha jälki, maalikoira oli noin 800m päässä auton takakontissa ja kontti oli auki.

Jäljen lähtökohdassa työmiehet kolistelivat parhaillaan traktoria rekan kyytiin. Lola selvästi häiriintyi kolinasta, sen häntä oli melko alhaalla ja olemus hiukan epävarma. Itse kolinoihin se ei kuitenkaan reagoinut mitenkään.
Lola ei selvästi kyennyt keskittymään rekan kohdalla kunnolla, vaan haki minulta apua. Vein sen rekan ohi ja siitä jäljestys lähtikin oitis käyntiin pitkin asvalttia.

Suojatielle saapuessa jouduin lolan pysäyttämään autojen takia, mutta se ei häiriintynyt siitäkään. Matka jatkui heti kun annoin siihen luva.
Jälki poikkesi asvaltilta hiekkatielle ja saavuimme nurmikkokentälle. Kentällä Lola kierteli ja kaarteli, olisiko etsinyt jäniksen papanoita. Nenä maassa ja mielestäni se aina välillä imaisi jotakin sisuksiinsa :D

Tässä kohdassa saimme myös suunnitellun häiriön, treenikaveri tuli koiransa kanssa vastaan, heidän jälki meni vastakkaiseen suuntaan kuin meidän.
Lola katseli kiinnostuneena vastaantulijaa, luulen että se tunnisti tutun koirakon. Se otti muutaman kenguruloikan koiraa kohti. Välittömästi koirakon mentyä ohi, annoin jatkuu käskyn ja niin matkamme jatkui hiekkatietä pitkin.

Jälki kulki hiekkaisella ulkoilutiellä, mutta Lola kääntyikin oikealle, hiekkatien yläpuolella menevälle asvaltti tielle. Siellä se jatkoi päättäväisesti matkaa, selvästi käyttäen ilmavainua.
Lola vei koko ajan täysin oikeaan suuntaan, noin 100m siitä mistä jälki kulki.

Saavuimme päiväkodin pihalle ja Lola olisi halunnut mennä pihan läpi. Aitojen takia jouduimme kuitenkin sen kiertämään ja Lola selvästi hoksasi sen myös itse.
Vahvasti ilmavainua käyttäen Lola ohjusti meitä eteenpäin, varmasti ja vauhdilla.

Saavuimme taas aukealle kohdalle, jossa ilmeisesti haju pyöri, sillä tässä vaiheessa Lola joutui hiukan tarkastelemaan eri suuntia. Hienosti pistot meni.
Matka jatkui ja vauhti kiihtyi.
Mutkan takana näkyikin tuttu auto mutta haasteita oli edelleen.
Noin 5m päässä auton sivulla oli kaksi vierasta koiraa leikkimässä keskenään. Lola katseli niitä hetken, selvästi tarkastaen oliko siinä etsittävä vai ketä ne olivat. Vaikka nämä koirat nostivat Lolalle äläkän, lola suunnisti vauhdilla kohti autoa. Olisi varmasti mennyt ihan konttiin asti jollen olisi sitä pysäyttänyt.

Kerrassaan taitavaa hajuerottelua!

Tälläkertaa Lolan ilmavainun käyttö ei oikaissut jälkeä, vaan päin vastoin vei meitä vähän kauempaa. Ilmavainun käyttö on Lolalla todella vahvaa ja se kyllä osaa homman.
Minulle tuo taas tuottaa pään vaivaa, sillä en tahdo huomata missä kohdassa se vaihtaa kokonaan jäljestä ilmavainuun. Tämä tietenkin vaikeuttaa jäljelle palaamista jos ilmavainu hukkuu. Tätä tulemmekin nyt harjoittelemaan viikon päästä.

Huomenna menemme taas välillä pyörähtämään kehässä, kyseessä bullmastiffien erkkari. Tiedossa siis erittäin mukava päivä hyvässä seurassa.

Sunnuntaina jatkamme jäljestyksen parissa, silloin suunnitelmissa kahden kilometrin pituinen jälki. Katsotaan miten Lola jaksaa :)

Ei kommentteja: