sunnuntai 1. elokuuta 2010

Lyyli aloitti hakuilun

Tänään oli Lyylillä ensimmäiset hakutreenit. Vähän jänskätti etukäteen mitenkä tuo ADHD käyttäytyy maalimiehelle ja ottaako se edes namia vai pitääkö palkata lelulla. Joten, lähdimme siis treeneihin kassi täynnä leluja ja juustoa. Juusto osottautui oikeaksi, lelut eivät metsässä kiinnostaneet pätkän vertaa.

Lyylille tehtiin ensin pari näkölähtöä. Kovin innoissaan se ei lähtenyt maalimiehen luokse, mutta pienien apujen kanssa meni kyllä. Maalimiehellä Lyyli käyttäytyi erittäin rauhallisesti, ei hyppinyt nenille, eikä rähminyt tai sikaillut.

Kolmas maalimies oli haamuna, eli valmiiksi metsässä piilossa, josta näyttäytyi vain hetkellisesti, piiloutuen sitten uudelleen. Kun lähetin Lyylin maalimiehen luo, se ampaisikin toiseen suuntaan, pitkin polkua. Siellä se ihmetteli mihin minä jäin. Otin muutaman askeleen kohti maalimiestä ja niin Lyyli ampaisi maaliin asti.

Neljännellä kerralla haettiin vähän innokkuutta maalimiestä kohtaan. Maalimies juoksi metsään ja päästin Lyylin juoksemaan perään. Innokkaasti se ampaisi maalimiehen luo ja otti palkaksi juustoa.

Treenit menivät siis oletettua paremmin, tästä on hyvä jatkaa.
Selvästi Lyyli oli pihalla kuin käki, ei tiennyt mitä sen piti tehdä. Työskentely tapahtui suurimmaksi osaksi silmiä apuna käyttäen. Eiköhän siltä saada nenäkin toimimaan, kunhan ensin saadaan se rakastamaan maalimiehiä :)


*************************************************************************************


Lolan kynnen paraneminen edistyy, hitaasti mutta varmasti.
Siteen se sai pois toissapäivänä ja nyt kynsi saa kotona olla ilman suojaa. Ulkoiluun laitan siihen sukan suojaksi vielä muutamien päivien ajan.
Kynnessä ei ole vielä uutta kuorta tullut ja muutaman kerran Lola onkin ydintä kolauttanut. Olemme ulkoilleet nyt vain ja ainoastaan remmissä metsässä (viimekertaisesta oppineena) ja näin jatkamme ainakin ensiviikon vielä.

Ensiviikolla alkaa etsijäkoiraliiton jatkokurssi. Kynnen takia olemme ainakin ensimmäisen treenikerran poissa. Toivotaan, että seuraavalle voidaan jo osallistua.

Kyllä se tästä, pikkuhiljaa..


Ei kommentteja: