perjantai 10. joulukuuta 2010

Talvi jatkaa kulkuaan


Itsenäisyys päivä oli ja meni. Vietimme tämän ihanan vapaa päivän ensin aamusta jäljestyksen parissa ja iltasella keskityimme katselemaan linnan juhlien puku loistoa ja rentoutumaan :)

Itsenäisyys päivän treenit olivat sään kannalta erittäin haasteelliset. Lunta oli yön aikana siunaantunut noin 20cm lisää. Lumen tulo jatkui treenien ajan kera mahtavan tuulen. Välillä ei tosiaan pystynyt sanomaan tuliko se silmiin tunkeva lumi ilmasta vai maasta. Pakkasta ei kuitenkaan ollut muutamaa astetta enempää, joten treenaaminen onnistui. Oli hieno katsoa kuinka taitavat koirat jäljestivät täysin lumimyräkästä välittämättä.
Aura-autot huristelivat ohi ja toivat hyviä häiriöitä jäljelle.
Viikon loppuna kävin kuuntelemassa liiton järjestämää luentoa, joka koski hajujen käyttäytymisestä maastossa. Ja nyt viime treeneissä sainkin oikein omin silmin nähdä kuinka teoria ja käytöntö osui yhteen. Oli aivan mahtavaa kun teoria on hallussa, jolloin koiran tekemisen analysointi oli huomattavasti helpompaa. Se missä ennen joutui miettimään kauan, miksi koira meni tuonne, oli nyt täysin itsestään selvää. Tämähän se onkin se haasteellisin osuus, koira kyllä osaa seurata hajua, mutta osaako ohjaaja analysoida mitä koira tekee?

Luento oli erittäin kattava ja juurikin sellainen mitä itse ole kaivannut pidemmän aikaa. Samoja asioita on käyty aikaisemminkin läpi, mutta tämä pintaa syvemmälle raapaisu oli kyllä mahtavan opettavaista. Koskaan ei tiedä mistään niin paljoa, etteikö voisi oppia lisää :)

Perseilykurssimme saapuu päätökseen ensi maanantaina. Olemme jatkaneet peruutus harjoituksia kotona ja tulemme niitä edelleen jatkamaan. Lola on ulkona lumessa tehnyt mitä hienompia loikkia, voisiko johtua takapään hahmottamisesta?

Perseilykurssin jälkeen suuntaamme uusiin haasteisiin. Osallistumme Lolan kanssa 4 kuukautta kestävälle rally-toko kurssille. Kurssia vetää Tiina Lilja, joka myös tuomaroi kisoja. Joten toivottavasti tästä pidemmästä kurssi pätkästä on nyt apua ohjaajan kylttien hahmottamiseen.
Toiveena olisi keväällä/kesällä osallistua rally kisoihin, mikäli oma esiintymis kammoni sen vaan suo.
Lolan kanssa on suoritettu aikaisemmin rallyn alkeis kurssi ja jatko kurssi ja nyt menemme kertaamaan opittua asiaa plus oppimaan uutta. Tiedossa myös peruutus liikkeitä, joten perseilykurssin opit pääsevät myös uusiin ulottuvuuksiin.

Ja sitten niitä kuvia.. lumi kuvia.


Lyylin kanssa lenkkeily tuulisella säällä on miltei mahdotonta.
Raukkaparka paleltuu niin helposti. Niinpä menemmekin lyhyitä lenkkejä ja makoilemme peiton alla pidempään.
(Lyyli odottelee innolla kesää)





Harva hampaiden huoltoa.


Hemmo taas puolestaan ei niinkään palele. Sille on kuitenkin selvästi liian rankkaa lumessa kahlaaminen. Niinpä Hemmon kanssa lenkit kulkevat nyt pitkin aurattuja katuja.
Hemmo kyllä rakastaa möyriä lumessa ja on usein sen näköinenkin.





Lolan kanssa hyödynnetään luminen keli. Olemme käyneet umpimetsässä ja kehittäneet minun kuntoani ja Lolan lihaksistoa. Pakko kyllä myöntää, että Lolan lihaksisto kehittyy huomattavasti paremmin ja helpommin kuin emännän kunto.

Lunta on tosiaan yli polvieni ja yli Lolan mahan.


Mutta, mikäs sen parempaa liikuntaa kuin tämä?
(itse istuskelin hangella ja räpsin kuvia..)






Panta friikkiyteni on päässyt uusiin ulottuvuuksiin. Yksi kaunis ilta aloin miettimään, miksei ketjupantoja myydä erivärisiä? Tai onhan niitä kultaisia, hopeita ja mustia, mutta miksei pinkkejä, vihreitä ja sinisiä??
Siitä se ajatus sitten lähti kasvamaan ja muutama kokeilu kappale tuli tehtyä:


Ensimmäisen kokeilun tein ihan perus hopealle ketju pannalle. Katsotaan miten kulutuksen kestäväksi tuo osoittautuu. Maalin päälle en ole laittanut mitään lakkaa, jota kyllä huomasin kaupasta löytyvän (luulen, että se on tarpeen ainakin kuristavan pannan kulutuksessa). Harmikseni pannan valmistuttua se ei sopinutkaan Lolan kaulaan. Panta menee siis tuttavalleni testi käyttöön ja odottelemme palautetta.


Seuraavan pannan tein samalla värillä, mutta vähemmillä maali kerroksilla. Lolan tokopanta pääsi tuunaukseen hyvin tuloksin :)
Lukon jätin värjäämättä, jolla varmistin sen toimivuuden. Tässäkään pannassa ei ole mitään lakkaa päällä ja ensimmäinen ulkoilu antoi jo hiukan osviittaa, että kenties kannattaisi jotakin olla..

Mutta, palaamme asiaan pinkkien pantojen luo kun olemme jälleen viisaampia.
Ja toivottavasti joku jolla on oikeat välineet värillisten ketjujen luomiseen saa tästä vinkistä vaarin..

Ei kommentteja: