tiistai 30. marraskuuta 2010

Perseilykurssin päänvaivaa

Eilen olimme taas harjoittelemassa takapään käyttöä. Meillä ei se peruutus edelleenkään tuota tulosta. Tarkoituksena oli opettaa koira peruuttaen kiertämään omistaja ja siitä sitten kiertämistä muutetaan jalkojen välistä mennen kahdeksikon malliin.

Peruutusta on pähkäilty tässä jo pidemmän aikaa. En vain ole löytänyt konstia millä saan Lolan peruuttamaan, jotta voin sen palkata oikeasta käytöksestä.

Eilen meille opetettiin uusi konsti millä voi lähteä koittamaan peruutusta. Ja kuinkas ollakkaan, pienen takkuilun jälkeen löysin miten Lola peruuttaa.
Ensin palkkasin Lolan pelkästään siitä, että se tuli jalkojeni väliin. Kun tämä oli sille selvää aloin ottamaan askelia taaksepäin. Tarkoitus siis, että koira tulisi mukana.

Alussa olin selkä suorana ja Lola istuutui joka kerta. Sitten tajusin, että se vain haluaa nähdä kasvoni, joten aloin kumartumaan eteenpäin. Näin kumartuneena kun otin askeleen taakse, jolloin Lola pakitti myös. Mahtavaa!!

Olemme päässeet harjoituksessa jo niin pitkälle, että olen lisännyt siihen käskysanan "peruu". Homma alkaa pikkuhiljaa luistamaan. Kunhan tämä menee perille on tarkoituksena nostaa vasen jalka pois koiran toiselta puolelta, jolloin koiran pitäisi peruuttaa sivullani. Katsotaan miten homma etenee. Olo on kuitenkin mahtava, Lola peruuttaa!!!!



Perusharjoituksiin kuuluu myös etutassut kosketus alustalla takapään kiertäessä. Tarkoitus on siis, että koira on ohjaajaa vastapäätä.
Toiseen suuntaan tämä liike sujuu hienosti, toinen suunta on hakusessa. Lola istuu todella helposti, joten palkkauksen kanssa saa olla huisin nopea.
Kosketus alustana meillä on tässä videossa tyyny (tarpeeksi paksu esine, jotta tuo tuntee sen tassujensa alla). Liukkaat laminaatit ei ole kaikkein parhain tähän harjoitukseen.



Kyllä tämä tästä..

Ei kommentteja: