maanantai 8. elokuuta 2011

Hienoja saavutuksia

Paljon on taas Lolan kanssa tapahtunut, eikä blogi päivitykset tahdo pysyä perässä.

31.7.2011 olimme bullmastiffien & mastiffien erikoisnäyttelyssä Harjavallassa. Näyttelyreissu oli pitkä mutta palkitseva. Lähdimme aamu seitsemältä kotipihalta kohti näyttelypaikkaa jännittävin tunnelmin ja palasimme takaisin kotipihalle 13 tuntia myöhemmin. Väsyneenä mutta niin onnellisina.

Lolan kanssa ei muissa näyttelyissä enää juurikaan käydä, mutta nämä erkkarit ovat tulleet meille perinteeksi.
Tänä vuonna Lolan esitti kehässä Sari ja hienosti esittikin :) Harjoittelimme ennen kehän alkamista ja olin erittäin onnellinen huomatessani, että Lola nautti Sarin kanssa esiintymisestä.
Kehässä sama meno jatkui. Lola esiintyi erittäin hienosti ja Sari sai siitä parhaimmat puolet esiin.

Tuloksena hienosti Avo Eri3!!




















Tässä Lola ja Lolan siskontyttö taka-alalla samaan aikaan kehässä.



AVO ERI3
4y fawn. A little plain in head. Outline could be more stapely. Just enough bone. good rib. Could be better let down beihind. Moves close beihind better in front. Goes out well in profile.
Tuomari: Andrew Brace (iso-britannia)

Kiitos Sarille viellä tätäkin kautta Lolan hyvästä esittämisestä. Ensi vuonna uudestaan ;)


Näyttelyn lisäksi olemme jatkaneet ahkerasti treenejä käyttelyn puolella. 20.8 pyörähtää käyntiin etsintöihin valmistava kurssi, joka on meidän viimeinen etappimme ennen etsijäkoirakoksi valmistumista. Kurssilla on 3 osa-aluetta. Jokaisesta osasta tehdään 3 harjoitusta ja loppukoe. Aiheet ovat kaupunki jäljet, pitkät jäljet ja vanhat jäljet. Jäljet tulevat olemaan haastavia ja rankkoja, joten kurssin ohella pyrin pitämään Lolalle kunnon lepotaukoja, sekä antamaan sille palauttavia helppoja jälkiä innon ylläpitämiseksi. Kurssin suorittamiseen ei ole aikarajaa ja me menemme kurssin Lolan tahtiin. Noin puoli vuotta kurssin suorittamiseen ainakin kuluu.

Eilen kävimme treenaamassa jo toista kertaa hevosen jäljestämistä. Ensimmäinen kerta meni silloin erittäin hyvin, mutta Lola ilmaisi maalin eritavalla kuin normaalisti ilmaisee maalissa olevat koirat. Tällä kertaa halusin nimen omaan oppia Lolan ilmaisun.

Lolan jälki oli noin 400m pitkä. Se lähti tallin pihalta (monta hevosta oli kulkenut siitä), sekä ensimmäisessä risteyksessä tehtiin Y-jälki toisen hevosen kanssa. Eli toinen hevonen oli kääntynyt oikealle ja se mitä Lolan kuului etsiä, oli kääntynyt vasemmalle.
Risteys ei tuottanut Lolalle pienintäkään pään vaivaa, se meni vauhdikkaasti risteyksen ohi, täysin oikeaan suuntaan.

Lola itseasiassa ilmaisi hevosen jo ennen kuin meillä oli näköyhteys. Mutta se jatkoi kuitenkin matkaa. Lopullinen ilmaisu olikin sitten niin selkeä, ettei siinä ollut tulkinnan varaa.

Aivan täydellinen suoritus siis :) Loistan taas kuin naantalin aurinko ja näillä taidoilla on hyvä lähteä tavoitteissaan eteenpäin. Lolan into on kaunista katseltavaa, häntä huiskuaa. Olen todella iloinen tuollaisesta työskentely motivaatiosta ja teen kaikkeni etten vaan sitä vahingoita.

Tällä kertaa sain myös treeneistä hyvän videon. Nauttikaa näkemästänne :)

Ei kommentteja: