lauantai 13. heinäkuuta 2013

Muori leikkauksessa

Lyylille kasvoi takimmaiseen nisään nyrkin kokoinen muhkura muutamassa viikossa. Kävimme lääkärillä sitä näyttämässä ja tulos oli nisäkasvain. Sovimme oitis leikkaus ajan, lääkäri sanoi kasvaimen olevan niin suuri, että se täytyy poistaa. Pelonsekaisin tuntein vein Lyylin 5.7 lääkäriin leikattavaksi.



Leikkaus aika oli klo 13 ja kun klo 17 ei vieläkään kuulunut mitään, en pystynyt enää kotona odottelemaan, vaan lähdin lääkärin odotushuoneeseen tappamaan aikaa. Siellä se muori oli heräämössä elämänsä humalassa.
Ison kasvaimen lisäksi lääkäri löysi 5 muutakin kasvainta eri nisistä ja poisti ne samalla. Leikkaus oli siis oletettua suurempi.

Tässä sitä nyt ollaan, viikko myöhemmin.. Tiistaina saamme mennä poistattamaan tikit. Lyyli voi oikein hyvin. On reipas, syö hyvin ja pomppii kielloista huolimatta sohville.
Lyylin keuhkoja ei kuvattu mahdollisien etäpesäkkeiden takia, eikä kasvainta lähetetty patologille tutkittavaksi. Niin kauan kuin Lyyli voi hyvin me elämme täysillä. Jos etäpesäkkeitä alkaa keuhkoihin tulemaan tai kasvaimet uusiutuvat on vaikean päätöksen aika.

Se mikä on tärkeintä, Lyyli selvisi peloistani huolimatta leikkauksesta ja on elämänsä kunnossa. Mahtavaa!




Ei kommentteja: