perjantai 29. marraskuuta 2013

Myrsky puljaa purkeilla 5

Purkkikurssi saapui päätökseen viime sunnuntaina.
Viimeisellä kurssi kerralla käytiin läpi koirakon osaaminen ja saatiin palautetta. Annettiin ohjeet myös jatkoa varten, sekä otettiin treenit alkuhajun kanssa.

Myrskyn kanssa saimme kouluttajalta hyvää palautetta. Myrsky oli edistynyt hienosti ja vaikkei tavoitteena edes ollut sille ilmaisun kouluttaminen se onnistui kuitenkin.
Itse olen hurjan tyytyväinen Myrskyyn. Vaikka se oli porukan nuorin, joka toi mukana haasteita jaksamisen kannalta, se ei ollut viimeisellä kurssilla mitenkään jäljessä muita. Oikeastaan aika paljon samalla viivalla kanssa kurssilaisten kanssa. Myrsky on nenätyössään todella rauhallinen ja tekee töitä kunnolla. Se ei hötky eikä hösää, vaan keskittyy, nuuhkii ja tekee. Luulen, että tämä onkin se suurin syy, miksi se väsyy niin nopeasti. Aivojen ja nenän käyttö on todella rankkaa työtä! On ollut ilo huomata, että pienimies jaksaa kuitenkin koko ajan enemmän ja enemmän. Olen oppinut tauottamaan treenejä, sekä havaitsemaan kun selvää väsymystä alkaa tulemaan. Olemme siis saaneet jokaisen treenin päätettyä erittäin onnistuneeseen suoritukseen, juuri ennen kuin suurin väsymys iskee.

Olen tahallani pitänyt Myrskylle miltei viikon tauon ja tänään otimme purkit esiin. Voi sitä ilon ja riemun päivää, kun Myrsky kuuli peltisten purkkien kolinan.

Treenasimme tänään alkuhajun antoa ja liitimme sen lattialla olevaan purkkiin. Treenissä minulla oli kaksi purkkia, joissa kummassakin tismalleen samaa hajua. Toinen purkki oli kädessäni, josta annoin alkuhajun. Tämä olikin se helpoin osuus, olemmehan harjoitelleet kestoa kädessä olevaan purkkiin.




Toisen purkin asetin ensin lattialle mahdollisimman lähelle, mutta myrsky innostui lattialla olevasta purkista, eikä malttanut ottaa alkuhajua ollenkaan. Niimpä siirsin lattiapurkin kauemmas ja autoin hiukan, että sain Myrskyn lähtemään purkille.



Olen tyytyväinen tähän ensimmäiseen alkuhaju harjoitukseen, tästä on hyvä jatkaa. Itselläni oli viellä hiukan hakusessa mitä tehdään ja mihin palkataan, mutta eiköhän se tästä. Myrskykin oli selvästi pihalla, olihan tämä nyt tyystin eri kuvia mitä olemme aikaisemmin treenanneet.

Kunhan saamme homman rullaamaan lisään lattialla olevien purkkien määrää. Ensin taas toinen hajustettu, toinen tyhjä. Sitten kaksi tyhjää ja yksi hajustettu. Kun sekin menee, otan mukaan häiriöhajua, eli ihmistä. Kun tämäkin onnistuu siirryn toisten eläinten karvoihin häiriö hajuna.

Katsotaan miten tämä tästä lähtee etenemään, luottavaisin mielin olen. Pääsimme Myrskyn kanssa hajuerottelun valmennuskurssille. Ohjatut treenit alkavat tammikuussa ja kestävät aina toukokuulle saakka! Aivan mahtavaa! Eiköhän meistä tule ihan hyviä hajuerottelijoita..

Ei kommentteja: