sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Toiset treenit

18.10.2009
Klo 10.30


Paikkana Kauklahti.

Osallistuimme sunnuntai aamupäivän treeneihin. Halusin nähdä aiheuttaako iltahämärä omia haasteita Lolan työskentelyyn, joten menimme kokeilemaan valosan aikaan.
Treenit sujuivatkin aivan loistavasti!

Ensimmäiseksi teimme harhajäljen toiselle etsijälle. Eli kävelimme Lolan kanssa sovittuun pisteeseen ja käännyimme siitä jyrkän kulman kohti metsää, ja metsän kautta takaisin autoille.
Meidän jälkeen lähti oikea maalikoira kulkemaan samaa reittiä, mutta sen matka jatkui käännös kohdastamme suoraan. Tällä tavalla tehtiin erittäin haastava jälki yhdelle urokselle. Jännitettiin pysyykö se oikealla jäljellä, vai lähteekö juoksuisen Lolan jäljen perään.
Hienosti etsijä pysyi oikealla jäljellä :)

Tämän jälkeen menimme Lolan kanssa maalimieheksi. Kuljimme katua pitkin reilut 500m, päädyimme koulun kentän laidalle ja jäimme sinne odottelemaan.
Hyvin meidät löydettiinkin.

Viimeisenä oli Lolan vuoro etsiä.
Sille tehtiin noin 300m pitkä jälki, jossa oli suorakulma.
Jälki meni piennarta pitkin ja osaksi hiekkatielläkin.

Lola lähti päättäväisesti matkaan haisteltuaan alkuhajun. Muutamat pissat siinä alussa taas tehtiin mutta matka jatkui. Kulma meni taas hienosti, täysin ongelmitta.
Kulman jälkeen Lola hukkasi jäljen ja jäi miettimään. Pysyin paikoillani ja annoin Lolan ratkaista ongelman. Se nuuhki ilmaan, sitten maata ja taas ilmaa, jonka jälkeen se etsi kadonneen jäljen ja matkamme jatkui.
Aivan mahtavaa!
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Lola itse etsi jäljen uudelleen. Aikaisemmin meidän on täytynyt palata taaksepäin, jotta jäljelle päästiin jälleen.
Nyt Lola selvästi tajusi mitä sen piti tehdä.

Maalikoira löytyi avaralta paikalta ja Lolan ilmaisu oli selkeä.

Kaiken kaikkiaan siis erittäin onnistuneet treenit.

Luulen, että päivän valossa, Lolan on paljon helpompi keskittyä itse töihin, kun ei tarvitse vahtia ympäristöä. Maasto oli myöskin näissä treeneissä erittäin rauhallinen, eikä muita ohikulkevia ihmisiä taikka koirakoita ollut.

Intoa taas riitti. Lolan työskentelyä oli ilo seurata.


Ei kommentteja: