perjantai 2. lokakuuta 2009

Alkeiskurssin loppukoe

Upeeta, mahtavaa!!
Lola on suorittanut 1.10.2009 etsijäkoiraliiton alkeiskurssin loppukokeen hyväksytysti!
Taas oli paljon haasteita matkassa.

Koejälki oli 400m pitkä ja puolituntia vanhennettu. Se sisälsi yhden kulman, eikä jälkeä ollut merkitty maastoon. Ei siis auttanut muu, kuin luottaa koiran taitoihin.

Alkuhajun otettuaan, Lola lähti varmasti liikkeelle, nenä maata viistäen. Alkupäässä tehtiin taas muutamat pissat (juoksut tuloillaan) ja kakat. Sitten matka jatkui yhtä varmasti kuin oli alkanutkin.

Kulman huomasin helposti, Lola suoritti sen taas täysin ongelmitta. Sitten saavuimme paikkaan, jossa tuli kallio vastaan. Lola oli tässävaiheessa vaihtanut jäljestämisen ilmavainulle ja halusi kiivetä kallioita ylös.
Mieleeni tuli aikaisimmista treeneistä, kuinka samassa kohdassa haju oli viimeksi leijaillut kallion päälle, vaikka maalikoira oli ollut ennen kallioita. Joten, palasimme pienen matkaa taaksepäin löytääksemme takaisin jäljelle. Lola löysi jäljen ja ohjasi meidät taas kallioille. kallion kupeessa oli linnun raato, josta jouduimme hetken vääntämään kättä.

Päätimme seurata Lolan halua kallioiden ylittämiseen, sillä sinne se selvästi halusi. Niimpä jätimme linnunraadon loput syömättä ja kiipesimme kallioille.
Nenä maata viistäen Lola sai vauhtia hommaansa. Eteneminen oli jälleen varmaa ja päättäväistä.

Kallioiden päällä Lola vaihtoi sitten jälleen ilmavainuun. Olisikohan se hukannut jäljen vaiko ilmahaju tullut voimakkaammin?
Pyörimme kallioilla ja Lola teki kovasti hommia. Se haisteli ilmaa ja maata ja vei meitä kyllä eteenpäin muttei niin varmasti kuin aikaisemmin.

Päätimme siis palata hiukan taaksepäin, missä vauhti oli ollut selvästi lujempaa.
Jostain syystä Lola lopetti etsimisen. Se tuli luokseni kuin kerjätäkseen namia ja kun sitä ei saanut, se alkoi mutustelemaan keppiä. Ilme oli sen näköinen, että jäljestäminen ei enää kiinnosta. yritimme jatkaa, mutta Lola ei enää suostunut jäljestämään. Keskeytimme kokeen siihen.

Kouluttajan kanssa pohdittiin mikä mahtoi olla syynä. Kumpikaan meistä ei huomannut, että Lola olisi ilmaissut maalikoiraa. Saimme kuulla, että olimme 20 metrin päässä maalikoirasta. joten, joko ilmaisu ei ollut tarpeeksi selvä meille ja Lola lopetti etsimisen kun oli maalikoiran ilmaissut, taikka sitten toisena vaihtoehtona olivat alkavat juoksut, jotka aiheuttivat liikaa häiriötä.

Lolan työskentely oli kuitenkin niin varmaa ja hyvää, että pääsimme kokeesta läpi vaikkei maalikoiraa meidän mielestä löytynytkään.
Sain yhteistyöstämme kiitosta :)
Koiranlukutaitoni oli myös hyvää, vaikka siinä on kyllä viellä paljon parannettavaa.

Kokeen suorittamiseen meni meiltä reilu puolituntia ja Lola jaksoi työskennellä koko ajan. Olen niin ylpeä siitä!

Olo on aivan mahtava! Hieno nähdä miten nopeasti tuo on oppinut jäljestämisen. Tämähän oli meidän kuudes kerta kun jäljestimme ja vanhennettu jälki ei tuottanut kulman kanssa ongelmia.

Nyt voimme aloittaa todellisen treenaamisen treeniringissä. Saa nähdä menemmekö me juoksujen aikaan treenailemaan, vaiko pidämmekö pienen tauon ja jatkamme sitten kun pää on selvinnyt hormooneista.
Aloittelemme treenit ilmaisujen harjoitteluilla, jotta opin lukemaan Lolasta milloin se on löytänyt etsittävän ja milloin ei.

Mikäli treenit etenevät suunnitelmien mukaan, osallistumme keväällä sitten jatkokurssille. Jatkokurssin loppukoe onkin sitten haastavampi kuin alkeiskurssin, joten paljon on töitä tehtävä ja asioita opeteltavana.
Mutta voi tätä onnistumisen tunnetta :)

Tästä se lähtee, Lolan ura kohti etsijäkoiraa. Toivottavasti meillä rahkeet riittävät aina niihin tositoimiin asti. Se olisi päämääränä.

Kiitos treenikaverille kuvaamisesta :)


Tässä lähdetään kohti alkupistettä.



Lolalle annetaan alkuhaju.



Varmasti ja vauhdikkaasti eteenpäin.



Liinan käyttö tuottaa minulle edelleen hieman vaikeuksia.
Välillä pysähtyminen ja solmujen selvittely oli tarpeen.



Tässä jäljestetään ilmavainun avulla ryteikössä.
Varmasti eteenpäin.



Riehuntaa.


Lola on ansainnut nyt muutaman lepopäivän.
Keskitymme seuraavaksi suorittamaan sunnuntaina kivakoirakansalainen testin. Saas nähdä miten hormoonit siihen vaikuttavat. Jännittäviä tilanteita siis tiedossa sunnuntaina..

2 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Onnittelut loppukokeen suorittamisesta taitavalle koirakolle ja tsemppiä kivakoirakansalaistestiin! :)

t.Jenna, Turbo&Darra

Mimmu kirjoitti...

Kiitos kiitos :)

Tsemppiä tarvitaan, paljon on treenattavaa, mutta onneksi me kummatkin olemme erittäin itsepäisiä otuksia ;)