sunnuntai 7. helmikuuta 2010

9. Treenit

Sunnuntai 7.1.2010
Pakkalantie
klo 14.30

Kolmen kuukauden pakkotreeni tauon jälkeen, palasimme tänään treenaamaan pakkasten lauhtuessa. Pakkaset eivät ole olleet ainoa treenien kiusa. Lunta on tullut ennätys määrä tänä talvena, joten jäljet hukkuvat nopeasti, eivätkä aura-autot helpota yhtään jälkien pysymistä.

Pakkasta oli -3. Sää oli pilvinen ja saimmekin pienoisen lumipyryn lisäämään haastetta treeneihin. Tuuli oli kohtalaista.

Tänään harjoittelimme Lolan kanssa risteyksiä. Metsässä jäljestäminen suuren lumimäärän takia on tällähetkellä mahdotonta, joten mikäs sen parempi kuin jäljestää aurattuja katuja pitkin ja keskittyä sitten niihin risteyksiin.
Lola on tähän mennessä mennyt risteykset hieman epävarmasti,
joten nyt lähdettiin hakemaan niihin varmuutta.

Alku lähti taas hienosti käyntiin, ihan kuin pidempää taukoa treeneissä ei olisi ollutkaan.
Lola nuuhki alkuhajun huolella ja lähti sitten jäljestämään.

Ensimmäinen haaste oli pari vastaantulevaa ihmistä. Ihmiset kääntyivät kuitenkin hyvissä ajoin poispäin, mutta Lola häiriintyi niistä kuitenkin. Palautui kyllä nopeasti ja jatkoi matkaa.

Tänään meillä oli ensimmäistä kertaa kokeilussa myös autotien ylitys, joita olikin sitten kaksin kappalein. Maasto muuttui lumisesta kävelytiestä suolatuksi asvaltiksi, mutta mitään ongelmia en siinä kohdassa huomannut. Lola oli erittäin päättäväinen ja määrätietoinen jäljestäessä.
Edes näin suuri maaston muutos ei tuntunut sitä hetkauttavan.

Matka jatkui tasaisen varmasti.
Saavuimme alikulku sillalle, joka osottautuikin haasteelliseksi.
Autoja meni päältämme lumi pöllyten, sekä vierestämme. Meteli oli melko kova, eikä Lola ole aikaisemmin tälläisestä paikasta kulkenutkaan.
Pupu meinasi mennä pöksyyn, mutta hienosti Lola jatkoi töitä kun rohkaisin sitä.
Vaikka Lolasta tuntui, että koko silta kaatui niskaan, se jatkoi työskentelyä ja ilmaisi upeasti maalikoiran sillan jälkeen!

Haasteelliset treenit mutta niin onnistuneet.
Kyllä oli taas mahtavaa!

Tällä kertaa olin ottanut mukaani myös kameran, jotta saisin videokuvaa ja voisin jälkeenpäin tehdä sellaisia havaintoja Lolan eleiden lukemisesta, mitkä muutoin jäävät huomaamatta.
Idean treenien videoimiseen sain eräältä toiselta treenaajalta ja idea on osottautunut erittäin hyväksi. On opettavaista jälkeenpäin katsoa videota ja miettiä treenien kulkua.
Videolle todellakin tallentuu enemmän asioita mitä itse kerkeää treeneissä huomaamaan.

Lolan jälki oli 1,2 km pitkä, sen suorittamiseen meillä kului 20 min.



Tässä ensimmäisessä pätkässä annetaan alkuhaju ja lähdetään liikkeelle. Näkyy hyvin missä ihmisiä tulee vastaan ja Lola häiriintyy niistä.
http://www.youtube.com/watch?v=85FvSKLNxhY

Toinen pätkä alkaa kohdasta, jossa maalikoiran piti kääntyä minusta katsottuna vasemmalle. He olivat vahingossa kävelleet keltaiselle talolle asti ja kääntyneet sieltä sitten takaisin. Lola jäljestääkin hienosti ja täsmällisesti talolle saakka, sekä yrittää ratkaista ongelman, mihin jälki jatkui..
http://www.youtube.com/watch?v=VRRGspO-02M


Viimeisessä pätkässä näkyy haasteellinen alikulkusilta. Hienosti Lola suoritti tehtävän loppuun asti, vaikka silta selvästi pelotti. Pienen rohkaisun jälkeen se jatkoi jäljestämistä.
Lopussa näkyy myös mahtava ilmaisu. Häntä kohti taivasta kun maalikoira lötyi.
http://www.youtube.com/watch?v=8ndxf1LpE6Y


Ei kommentteja: