keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Ekat rally-treenit takanapäin

Olin kyllä pihalla kuin käki. Mutta hienosti taas suoriuduttiin, ei tiedolla vaan taidolla.

Tänään harjoittelimme ensin lähtö kylttiä. Siinä koira istuu ohjaajan vasemmalla puolella, ihan niinkuin tokossakin. Tästä rata sitten aloitetaan. Ohjaaja ja koira odottavat kyltin edessä. Kun he ovat saaneet luvan radan suorittamiseen, he ohittavat lähtökyltin jolloin ajan otto alkaa.
Tässä liikkeessä meillä ei mitään suurempia ongelmia ole. Eihän Lola tokomaisesti jäykkänä istu ja tapita minua palvovasti silmiin, mutta asento on hallussa rallyn vaatimalla tasolla.

Seuraavaksi harjoittelimme käännös vasempaan kylttiä. Tässä kohdassa koirakko kulkee kohti kylttiä ja kääntyy vasemmalle kyltin edessä. Käännös on 90 astetta, näin ymmärsin.
Harjoittelimme myös käännös oikealle kylttiä, joka idealtaan oli täysin samanlainen kuin edellä mainittu.
Käännöksissä saa ohjata koiraa käsiliikkein ja ruumiin elein ja Lola kääntyikin ihan ilman mitään ongelmia nakkia seuraten :) Istuminen Lolalla on melko vahva, eli se istahtaa kun pysähdyn, jota tässä ei saisi tehdä. Tähän sain kuitenkin hyvät neuvot, palkkaa vaan alemmas niin koira ei istu niin herkästi.

Seuraavana kylttinä opettelimme 270 asteen käännös oikeaan ja vasempaan.
Tämä aiheutti itselleni päänvaivaa. Ensin pyörin täyttä ympyrää ja sitten menin vain puolta ympyrää.. mutta tulihan se oikea astemäärä sieltä lopulta kun oikein mietin ja mietin.
Käännös oikeaan oli huomattavasti helpompi kuin vasempaan. Oikealle mentäessä ohjaaja pysyy paikoillaan ja koira kääntyy, kun taas vasempaan mennessä koira pyörii paikoillaan ja ohjaaja kääntyy. Lolalle paikallaan pyöriminen oli aluksi selvästi hankalaa, se halusi aina istua kun yritin sen saada kääntymään. Tämän sain onneksi pois laittamalla palkkaa alemmas. Muutaman harjoittelun jälkeen Lolan paikoillaan pyöriminen alkoi selvästi sujumaan. Minua se kyllä töni siihen malliin, että jos vauhtia olisi ollut enemmän, olisin varmasti lentänyt. Täytyy varautua tässä liikkeessä tukevaan ja leveään haara-asentoon kaatumisen välttämiseksi :D

Treenit sujuivat hyvin. Meitä oli 4 koirakkoa pienessä sisätilassa. Lola oli selvästi stressaantunut uudesta paikasta, läähätti, tiputti karvojaan ja oli eriiiiittäin rauhallinen. Eiköhän siitä intoakin irti saada kun paikka ja treenikaverit tulevat tutuiksi.

Harjoittelemme nyt varsinkin tuota 270 astetta vasemmalle käännöstä, siinä selvästi tarvitaan koiralta takapään käyttöä, joka on Lolalle täysin uusi asia. Nopeasti se näytti tajuavan idean, joten eiköhän se siitä suttaannu kun harjoittelee tarpeeksi.
Mukavat treenit ja laji tuntuu hauskalta. Vähän on vielä itselläni epäselvänä miten liikkeet pitäisi täydellisesti suorittaa, mutta eiköhän sekin siitä vielä selviä. Täytyy mennä katsomaan jotain kisoja, siellähän sen parhaiten näkee.

*************************************************************************************

Toteutin vihdoinkin pitkäaikaisen haaveeni ja ostin kunnon kameran :)
Nyt vaan opettelemaan kuvaamista.




Ei kommentteja: