keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Hemmon kanssa lääkärissä

Hemmo on voinut vähän huonosti.
Kävelyhalu on hiipunut ja nyt pari päivää, se ei ole halunnut kävellä lainkaan. Hemmo on myös ollut melko levoton, läähättää kovasti ja nukkuu huonosti. Muutenkin Hemmon kävely on ollut "tönkköä".

Menimme Hemmon kanssa tutkimuksiin, joskos mahdolliselle kivulle löytyisi syy. Lääkäri aloitti tutkimisen kopeloinnilla, kävi niskan liikeradat läpi. Sitten paineltiin selkää, kaikki hyvin. Etutassuissa ei tuntunut olevan mitään vikaa. Selvästi takajalkojen taaksepäin suoristaminen oli kivuliasta. Samoin etumahasta painelu aiheutti Hemmossa voimakkaan reaktion.
Sydämestä kuului pieni sivuääni, mutta siitä on sanottu aikaisemminkin, eikä se ole mitenkään elämään vaikuttavaa.

Päätimme ottaa Hemmon lannerangasta ja lonkista röntgenit, jotta mahdolliset alkavat nivelrikot tai luupiikit löytyisi.
Kuvista ei kuitenkaan mitään erikoista näkynyt. Lonkat olivat hyvät ja selkäranka kunnossa. Ei ylimääräisiä nikamia, eikä mitään muutakaan ylimääräistä. Lääkärin mukaan Hemmon polvet tuntuivat "kuivilta", pehmytkudos muutosta ei röntgenillä näe.

Seuraavaksi Hemmo ultrattiin. Katsoimme miten virtsarakossa oleva kasvain voi. Siellähän se oli edelleen samassa paikassa kuin viimeksikin. Hiukan se oli kasvanut mutta yllättävän vähän. Kasvi ei myöskään ollut levinnyt, tämä oli erittäin positiivinen uutinen. Kasvaimen alueella Hemmolla ei tuntunut olevan kipuja ja kasvain on kohdassa, missä se ei haittaa virtsaamista.
Haiman kohdalle mentäessä Hemmo näytti taas selvää kipuilua kun ultra laite painoi ihoa. Ultrassa ei kuitenkaan mitään ylimääräistä sieläkään alueella näkynyt, joten kynsien leikkuun jälkeen menimme metsästämään Hemmon pissaa purkkiin.
On huomattavasti helpompi uroskoiralta ottaa pissanäytettä kuin nartulta, joka painaa peppunsa maahan :) Tämäkin näyte oli puhdas, ei tulehduksia, ei mitään erikoista.

Otimme Hemmolta vielä haiman kuntoa varten verikokeet, lääkäri epäili kroonista haimatulehdusta. Nekin tulokset olivat normaalit.

Olen erittäin iloinen, että näin paljon hyviä uutisia sain. Harmi vaan ettei kivun aiheuttajaa saatu tälläkertaa selville.
Sain Hemmolle kipulääkettä, jota nyt syötän sille kuuriluonteisesti pari viikkoa. Katsotaan vaikutusta.

Seurailen Hemmon vointia ja sitten tutkitaan lisää mikäli tarvetta siihen on.
Olo on mahtava! Pelkäsin jo todella pahinta. Ehkäpä kävelyhaluttomuus voikin olla helteistä ja yksinkertaisesti iästä johtuvaa?

Näillä mennään eteenpäin.
Hemmopappa oli oikein hyväkäytöksinen lääkärissä :)
Röntgenit ja ultrat tehtiin kaikki ilman rauhoitusta. Kaikkein eniten Hemmo tuntui kärsineen kynsien leikkaamisesta!

Ei kommentteja: