keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Toinen rally tunti

Ja miten mahtavasti se menikään!
Lola meni häntä huiskuten treenisaliin, oli selvästi vapautuneempi kuin edellisellä kerralla. Tekemisen halua riitti, kontakti oli aivan älyttömän hienoa ja virtaakin piisasi.

Tänään harjoittelimme aluksi eri vauhteja. Hitaasti, normaali vauhti ja nopeasti. Ne eivät juurikaan tuottaneet mitään ongelmaa, onhan Lola niiden muutamien näyttelyiden takia opetellut juoksemaan sivulla.

Sitten harjoittelimme 360 asteen käännöstä, sekä oikeaan, että vasempaan. Lolalla takapään käyttö on edelleen vähän kankeaa, joskin kouluttaja sanoi, että hienosti se meni. Voihan se toki olla, ettei tuolla massalla pääse koskaan sellaiseen ketteryys tasoon, mitä treenikaverimme lapinkoira näytti. Se oli kyllä hienoa katseltavaa.
Ympyrät sujuivat imuttamalla oikein hienosti. Oikealle kääntyessä, kun koira siis kiersi minua ympäri, Lola oli aivan minussa kiinni. Siinä sai ottaa pienen pieniä askeleita, etteivät jalkamme menneet solmuun. Mitä enemmän harjoittelin Lolan kääntymistä ympäri paikoillaan, sitä paremmin se alkoi sujumaan. Selvästi se alkoi käyttämään takapäätään paremmin koko ajan.

Vasen täyskäännös, jossa ohjaaja kääntyy vasemmalle ja koira kiertää selän takaa jälleen vasemmalle puolelle. Tämä oli taas liikkeistä sellainen, että jouduin itse ensin muutaman minuutin miettimään miten se toimii. Kun ymmärsin liikkeen, jouduin miettimään palkka kättä ja remmin pitoa. Todella vaikea liike teknisesti. Hyvinhän se sujui kun heitti remmin pois kädestä, mutta kisoissa käsittääkseni koira täytyy olla kytkettynä. Tämä vaatii aika paljon harjoittelua, jotta osaa vaihtaa remmikättä ja namikättä saman aikaisesti.
Täyskäännös oikealle olikin helpompi, siinä koira kiersi ohjaajan ihan normaalisti ilman suurempia mutkia.

Treenit sujuivat siis hienosti ja meidän yhteistyö pelasi taas kerran mahtavasti. Treenien jälkeen Lola pääsi lenkille Danin kanssa :) Oli siis oikein mukava treenin lopetuskin.
Innolla odotan ensiviikon treenejä, hyvältä näyttää.

Ei kommentteja: