keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kolmas rally tunti

Tänään harjoittelimme spiraalia.
Spiraalissa on kolme kartiota, joista kierretään ensin kaikki. Sitten kierretään kaksi lähimpänä olevaa ja viimeiseksi lähinnä oleva. Eli siis periaatteessa pyöritään kartioita ympäri, koko ajan pienempää ympyrää tehden. Spiraali voi olla kumpaan suuntaan tahansa.
Oli huomattavasti helpompi kiertää spiraalia niin, että koira oli ulkopuolella. Lolan kanssa sai olla tarkkana, etten ohjannut sitä kartioita päin. Kartioihin kun ei saa koskea, eikä niitä saa kataa, ei koira eikä omistaja.

Seuraavaksi kokeilimme pujottelua. Pujottelussa kartioita oli neljä. Pujottelu aloitetaan aina ensimmäisen kartion oikealta puolelta, eli ensimmäinen kaarros tehdään vasempaan.
Pujottelua on kahden laista, on edestakainen pujottelu ja sitten ihan vaan yhteen suuntaan pujottelu.
Pujottelussa kartiot ovat 1,5-2m päässä toisistaan, eli yllättävän lähellä kun ajattelee Lolan kokoa. Sai siis jälleen olla tarkkana mihin koiran ohjaa, että se pystyy kääntymään koskettamatta kartiota. Lola on alkanut selvästi kääntymään pienemmässä tilassa, ketterämmin, harjoittelun ansiosta.
Lola suoritti spiraalin ja pujottelut mallikkaasti, jopa ilman makupala ohjausta :)
Kokeilimme myös pientä radan pätkää. Ensin tuli pujottelu ja sitten täyskäännös vasemmalle. Hienosti meni, Lola oli jälleen elementissään. Kontakti oli upeaa ja työskentelyhalu oli suuri.

Viimeisenä aloimme työstämään liikettä, koira eteen oikealta sivulle.
Tässä liikkeessä koira tulee seisomaan ohjaajan eteen, enintään 30cm päähän. Tästä koira kiertää ohjaajan oikealta puolelta, selän takaa, palaten vasemmalle sivulle.
Näyttelystä meille oli tuttua edessä seisominen, mutta selvää harjoittelua se vaatii. Liikettä täytyy vahvistaa. Olen opettanut Lolan jo aikaisemmin tulemaan sivulle kiertämällä minut takaa, joten tämä osa-alue on vahvassa hallinnassa. Keskityimme siis edessä seisomisen vahvistamiseen ja hain siihen kestoa. Tätä meidän tarvitsee harjoitella. Tuleepahan kaksi kärpästä yhdellä iskulla: näyttelytreeniä ja rallytoko liikettä.
Käytin tässä samaa "seiso" sanaa kuin käytän näyttely seisotuksessa. Mietin vaan, kun toisinaan näyttelyssä esitän Lolaa seisoen itse sen sivulla, että pitäisikö kuitenkin keksiä edessä seisomiselle oma käsky. Pistetään mietintä myssyyn..
toisaalta me emme näyttelyssä käy kuin kerran pari vuodessa, joten helpompi varmaan vaihtaa siellä päässä sitä käskyä. Lolalle kun "seiso" käsky on kuitenkin jo aika vakaalla pohjalla.

Väliajalla harjoittelimme itsenäisesti maahan menoa, se kun ei suju edelleenkään ilman apuja.. Tarkoitus olisi siis saada Lola menemään maahan vaikka itse seison tikku suorana, mutta siihen on vielä piiiiitkä matka..

Treenit menivät taas hienosti. Lola oli innokas ja teki liikkeet sata lasissa, intensiivisesti minua kuunnellen ja eleitäni seuraten. Aivan mahtavaa!

Vielä on kaksi koulutus kertaa jäljellä ja sitten heti heinäkuussa menemmekin jatko kurssille, sen verran hienosti meillä on tämä uusi laji lähtenyt sujumaan. Laji on myös tuntunut mieluisalta.

Mietinnässä on ensimmäisiin kisoihin osallistuminen, mölliluokkaan toki.
Täytyy katsoa uskaltautuuko sitä.. itse kun olen jännittäjä, joten minulle se on suurempi haaste kuin Lolalle.


Ei kommentteja: