keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Lolan kanssa lekurissa

Lola on alkanut pissaamaan sisään. Tätä on jatkunut muutamia viikkoja. Pissa tulee aina samaan nurkkaan makuuhuoneeseen. Lola on myös muutaman kerran pissannut kyläpaikkaan, sekä kerran jopa koirakoulun sisähalliin.
Tälläinen "kusiluikkuilu" oli normaalia silloin kun Lolalla oli tulossa tai menossa juoksut.
Olenkin alkanut pitämään makuuhuoneen ovea kiinni, jolloin pissoja ei ole näkynyt. Nyt kuitenkin yksi päivä töistä tullessani oli suuren suuri lätäkkö olohuoneessa.
Niimpä ajattelin varata Lolalle lääkäri ajan, että saa pois suljetuksi tulehduksen aiheuttaman oireen.

Maanantaina menimme pissanäytteen kanssa lääkärin juttusille ja otimme samalla sitten kennelyskä rokotteen.
Lolan sisälle pissaaminen ei lääkärin mukaan ole steriloinnista johtuvaa, sillä silloin kuulemma koira usein pidätysvaikeuksissaan pissaa alleen esimerkiksi nukkuessa.
Vaihtoehdoksi jäi siis joko henkinen puoli (jotain tapahtuu kotona koirien ollessa yksin) tai sitten tulehduksen aiheuttama oire.

Pissanäytteen tulokset olivat nämä:
Lolalta tutkittiin virtsanäyte. Virtsanäytteessä oli runsaasti struviittikiteitä ja hieman punasoluja. Virtsasta tehdään viellä viljely, jonka tulokset soitetaan omistajalle. Struviittikiteet voivat liittyä virtsatieinfektioon tai virtsakiviin.

Tänään sain soittoa lekurilta, joka kertoi ettei Lolalla ole tulehdusta. Seuraavaksi olisi sitten virtsarakon ultra, jossa selvitetään onko siellä virtsakiviä.

Olo on hiukan ankea..
Nyt vaan toivon ja rukoilen, ettei Lola joudu erikoisruokavaliolle kivien takia. Juuri kun olen saanut sen ruuan kohdalleen (ainakin mielestäni olin), niin voipi olla, että kaikki menee taas uusiksi..

Palaamme asiaan kun olemme ultrassa käyneet. Pitäkäähän peukkuja, että helpolla selvittäisiin!


1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Voi Lolaa.. Toivottavasti et joudu kauheasti rukkaamaan ruokavaliota.