keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Treenataan, treenataan

Eilen kävimme ensimmäistä kertaa kokeilemassa kuinka kissan jäljestys sujuu. Tähän mennessä Lola on jäljestänyt vain koiria ja nyt olisi korkea aika alkaa harjoitella muillakin lemmikeillä.
Kissa kulki valjaissa meille noin 200m metsäjäljen. Jälki alkoi kävelytieltä ja kääntyi siitä risteyksen kohdalla metsäpolulle.

Lola tuskin haisteli alkuhajua, mutta lähti reippaasti heti matkaan. Itse jäljestyksessä en huomannut mitään eroa koiran jäljellä menemiseen, ehkä Lolan pää oli alempana kuin normaalisti.
Kun saavuimme maalille odottelin Lolan ilmaisua, mutta se vaan vei minua lähemmäs ja lähemmäs. Pysäytin Lolan noin parin metrin päähän kissasta ja kun se siinä hölmistyneenä kissaa alkoi katselemaan, kehuin ja palkkasin.
Varsinaista ilmaisua en siltä saanut. En tiedä mitä se olisi tehnyt jollen olisi sitä pysäyttänyt. Se ei ollut mitenkään agressiivisesti menossa kissan luo. Minusta vähän tuntui, että se ei tajunnut kissan olevan se jota me etsittiin.. en oikein osaa sanoa. Jotenkin jäi vain sellainen hölmistynyt olo mieleen Lolasta.
Kissan kanssa maalissa pusikossa kyykyssä oli myös kissan omistaja. Kun saavuimme maalille kissa oli kyykyssä olevan omistajan selän takana. Joten voisiko olla, ettei Lola oikeasti huomannut kissaa, vaan pelkän omistajan?
Niin tai näin, meidän täytyy vaan kokeilla uudelleen.
Oli ilo huomata, että kissan jäljestys sujui ihan täysin mitään ongelmia. Vielä kun osaisin ratkaista tuon ilmaisemattomuuden syyn..

Tänään olimme tiimin treeneissä. Olimme vermossa varikolla. Muille koirille otettiin varikko alueella hakua ja viimeiseksi tehtiin Lolalle samaiselle varikko alueelle jälki.
Varikko alueella oli siis juossut pitkin poikin 3 koiraa, sekä myös maalikoira. Maalikoira teki tuoreemman jäljen, jota lähdimme sitten etsimään. Lolalla siis haasteena tänään varikko alueen ympäristön lisäksi paljon häiriö jälkiä, sekä maalikoiran vanhempaa jälkeä.

Lola haisteli alkuhajun erittäin antaumuksella ja lähti sitten matkaan. Eteneminen oli vähän hidasta ja Lola selvästi tarkasteli vanhempia jälkiä myös.
Jälki suoritettiin kuitenkin puhtaasti ja maalissa parhain palkka olikin mitä ihanin mies :)
Hienoa työtä Lolalta taas kerran.

Nyt Lola saakin heittäytyä vapaalle loppu viikoksi. Itselläni alkoi pidennetty viikonloppu, joten nämä tytöt unohtavat nyt treenit hetkeksi ja nauttivat aurinkoisista säistä ja vapaa-ajasta.

Kuvia tiimin treeneistä:

Lola lähdössä hommiin



Alkuhajun anto



Jäljellä



Riemu oli suuri kun maalista löytyikin komea Pontus (Lola ei ole tavannut Pontusta koskaan aikaisemmin)

(Kuvat: Jarkko P.)

Ei kommentteja: