keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

21. Treenit

20.7.2010
Nurmijärvi
klo 18.00

Tällä kertaa Lolalle tehtiin vuorokauden vanha taajama jälki. Jälki alkoi hiekkatieltä, poikkesi siitä polulle. Polulta takaisin hiekkatien risteykseen ja matka jatkui metsään. metsäpolkua noin 200m ja maalikoira oli rivitaloalueen parkkipaikalla.

Alku sujui taas normaaleilla rutiineilla, eli ensin väännettiin tortut, sitten pissattiin, mutusteltiin heinää, mietittiin hetki ja sitten vasta mentiin.
Vuorokauden vanha jälki ei ollut Lolalle haasteellinen, se jäljesti sen aivan samalla lailla kun olisi mennyt tuoretta jälkeä pitkin.
Hiekkatien risteys oli haastava. Tuuli ilmeisesti pyöritti hajua ympäriinsä ja kuumassa hiekassa haju ei pysy kovin hyvin.
Lola näytti selvästi suunnan mihin jälki risteyksestä kulki, mutta jouduin sitä vähän auttamaan jatkamaan. Muuten me olisimme todennäköisesti edelleen siinä risteyksessä pyörimässä :D

Kulmat sujuivat hyvin, Lola eteni haasteellista risteystä lukuunottamatta erittäin varmasti koko jäljen.

Saavuimme metsään, jossa kaksi polkua muodosti Y risteyksen. Jälki kulki vasemmalle menevää polun haaraa, mutta Lola kääntyi oikealle. Meinasin ensin pysäyttää sen, sillä tiesin ettei jälki mene siellä. Lolan eteneminen oli kuitenkin niin varman oloista, että päätin katsoa mihin se minua vie.
Ja mihinkäs se sitten minua veikään! Oikasimme meille tehdystä jäljestä noin 200m ja Lola vei minut suoraan rivitalojen sisäpihalle. Se suunnisti ilmavainulla tuoreen hajun perässä vaikka maalikoira oli tässä vaiheessa viellä sisällä autossa!!

Sisäpiha olikin haasteellinen. Tuuli pyöri ympärillämme ja Lolan eteneminen loppui. Se pyöri ja pyöri ja pyöri, eikä osannut ratkaista mistä haju tuli. Olimme sisäpihalle saapuessa soittaneet maalikoiran pitelijälle, että tulevat ulos autosta, joten Lola selvästi haistoi maalin mutta ei osannut ratkaista mistä haju tulee.
Annoin sen työskennellä rauhassa ja niin se lähtikin etenemään parkkipaikkaa kohti, hitaasti mutta varmasti. Ilmaisu oli selkeä, noin 5m päässä kohteesta.

Aivan uskomattoman hieno suoritus! Onneksi en sitä pysäyttänyt vaan osasin lukea, että nyt Lola tietää mitä tekee, vaikka jäljeltä poikkesikin. Jotakin siis minäkin olen oppinut ;)

Jälleen kerran sain raapia päätäni ja ihailla koiran hajuaistia. Niin se vaan haistaa 200m päästä kohteen, vaikka kohde istuu autossa.. tuntuu uskomattomalta, mutta pakko siihen vaan on uskoa.
Nämä tälläiset mahtavat tapahtumat kasvattavat luottamusta suuresti koiran työskentelyyn.

Innolla odottelen parin viikon päästä alkavaa jatkokurssia :)
Luvassa suuria haasteita, mutta luottamus koiran työskentelyyn on 100%, joten miksi me ei niistä tulevistakin haasteista suoriuduttaisi.

Kerrassaan mahtavat treenit!!!



*************************************************************************************


Rally-tokon jatkokurssi on nyt käyty. Tänään treeneissä oli todellista rally tunnelmaa. Lolan valeraskaus on helpottamaan päin ja häntä huiskusi treenikentällä kuin viimeistä päivää. Olen myös vaihtanut Lolan ruokavalion "kotiruokintaan", joten toki sekin voi vaikuttaa iloisuuteen. En syötä sille enää kuivamuonaa, vaan valmistan ruuan itse. Toivotaan, että kilot saadaan nyt kuriin.
Lola piti treeneissä hyvin kontaktia ja teki liikkeitä innokkaalla motivaatiolla.
Teimme pari ratapätkää ja niistä suoriuduttiin ohjaajan miettimis hetkiä lukuunottamatta erittäin hyvin.

Nyt keskitymme elokuun ajan etsijäkoiraliiton jatkokurssin läpäisemiseen. Lisää rally-tokoa luvassa syksymmällä. Siihen asti harjoittelemme itsenäisesti ja minä opettelen kylttejä, jotta ei tarvitse aina sitä minuuttia kuluttaa miettimiseen kyltin edessä :D
Katsotaan joskos uskaltautuisimme ihan kisakentälle testaamaan osaamistamme...

Ei kommentteja: