keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Karjaa KR 11.7.2010

AVO Eh3

* Quite strong, a bit long alvin. I perfer more bone. The head proportions are OK. Standing feet bit out. Straight in sholders. Angulations behind is OK.
A bit short neck. Moves should be better.
*
Tuomari: Tina Sulce, Latvia


Haastetta riitti tässäkin näyttelyssä. Viimeksi kehässä Lolan kanssa oltiin yli vuosi sitten. Emme olleet käyneet edes mätsärissä tässä välissä verestämässä muistoja. Jännitti kuinka Lola käyttäytyy kehässä, olihan sillä pahin valeraskaus vaihe päällä.



Itselläni koiran esittäminen oli todella hakusessa. Kun asetuimme kehään, muut poseerasivat jo kauniisti minun vielä asetellessa Lolan tassuja. Siinä paniikissa en huomioinut tarpeeksi takatassujen asentoa, joten valitettavasti suoraan sanottuna suurimmassa osassa kuvista Lola näyttää lähinnä kyttyräselkäiseltä norsulta :(



Asteita kehässä oli +30. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Olin kuitenkin hyvin varustautunut (koiraa ajatellen) helteiseen päivään. Lola sai kevythäkin pohjalle kylmäkalleja. Niiden päälle jäinen pyyhe ja sen päälle alusta, koska Lola ei halunnut mennä suoraan kylmän pyyhkeen päälle. Häkin päällä oli lakana suojaamassa auringolta ja tuulen vireenä toimi patterikäyttöinen häkkituuletin. Lolalla oli tosiaan häkissä melko siedettävät olot. Itse paistattelin parituntia suorassa auringossa sillä seurauksella, että illalla olikin mahtava päänsärky.



Harmittaa todella paljon kun katselee nyt jälkeenpäin kuvia. Pilasin totaalisesti koko koiran olemuksen huonolla seisottamisella. Harjoittelua tämäkin vaatii. Kehässä on kova tahti ja tuntuu etten pysy perässä mitä milloinkin tapahtuu. Koira pitäisi saada poseeraamaan todella nopeasti, mutta minulla se asetteleminen kestää.. ja kestää.. ja kestää.. eikä kuitenkaan tule hyvää.



Lola käyttäytyi kehässä todella hyvin. Se malttoi seisoa paikoillaan pitkiä aikoja, kiitos meidän paikalla olo treenien. Juokseminen sujui helteestä huolimatta pienien innostavien huudahduksien saattelemana ihan ok.



Mahtava kontakti, tämän jos saisi siirrettyä näyttelykehästä tokokentälle :)




Tuli taas rutkasti kokemusta. Jännitys valtasi mieleni kehässä, joka varmasti vaikutti negatiivisesti toimintaani. Onneksi tuomaripöydän edessä Lolaa seisottaessa ymmärsin mennä kyykkyyn, jolloin näin paremmin miten se seisoi. Tällä tavalla sainkin Lolan aseteltua erittäin hienosti ja edustavasti.
Lola esiintyi hienosti helteestä huolimatta. Olen erittäin tyytyväinen myös tulokseen.
Mukava päivä :)

Seuraava koitoksemme on viikon päästä. Katsotaan onnistuisiko se koiran seisottaminen silloin jo itseltäni paremmin. Olemme ainakin kovasti kotona harjoitelleet takajalkojen asentoa. Vielä kun sen sitten pienessä paniikissa muistaisin siellä kehässä..



*************************************************************************************

Lolan velipuoli Giotto, on tänään suorittanut etsijäkoiraliiton alkeiskurssin loppukokeen hyväksytysti!
Aivan mahtavaa!!
Älyttömän kuumasta helteestä huolimatta Mr. G kera ohjaajansa ovat suorittaneet vaativan kokeen.

Mimmu ja Molossit onnittelee parivaljakkoa hienosta työstä!!!

Ei kommentteja: