sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Alkuhaju haaste

21.11.2010
Väransbyn ulkoilualue - Kirkkonummi
klo 11.00

Tämän talven ensimmäinen lumijälki!

Tänään kokeilimme Lolan kanssa kuinka jäljestys sujuu lumen lisäksi myös erityyppisen alkuhajun kanssa. Alkuhajuksi Lola on aina ennen saanut jotakin kangasta/nahkaa (panta, valjaat, pyyhe, takki, liivi) tai sitten karvatupsua. Nyt halusin kokeilla, miten homma lähtee sujumaan jos hajuna onkin joku tavallisesta poikkeava.
Alkuhajuksi saimmekin aktivointilelun puutapin.

Lola haisteli puutappia huolella, ensin päältä, sitten alta ja lopuksi jopa nuolaisi sitä. Hyvin se ymmärsi mikä oli homman nimi ja lähtikin oitis jäljestämään. Kovasti taas merkkailtiin jäljellä..

Jälki kulki tietä pitkin ja kääntyi risteyksestä vasemmalle. Sieltä se jatkui pienen pätkää metsään.

Tällä kertaa Lola oli jotenkin todella tarkka jäljellä. Voisiko sitten olla lumi syynä? En ole aikaisemmin huomannut sen käyvän nenällä ihan jälki jäljeltä läpi. Nyt se nimittäin teki niin, pienen pätkän verran. Tai sitten huomasin sen vasta nyt ensimmäistä kertaa sillä maalikoiran jäljet näkyivät hyvin lumisessa maassa.

Vaikka jälki kulki tietä pitkin, Lola lähti oikaisemaan metsän poikki. Metsässä se ilmeisesti hävitti ilmavainun ja ohjasi meidät taitavasti takaisin tielle, jäljen päälle. Kulma meni täydellisesti, nyt ei juostu siitäkään ohi. Maalikoira löytyi, ilmaisu oli selkeä ja tapahtui noin 20m päästä.

Hienot treenit ja ennen kaikkea oli hieno nähdä miten hyvin pienestä puupalasestakin saa alkuhajun annettua.
Tänään mukana oli myös kamera, joten saimme jäljen nauhalle :)

Ei kommentteja: