maanantai 1. marraskuuta 2010

Perseilykurssi alkanut

Elikkä oikeammin sanottuna kordinaatio kurssi, elikkä siis harjoittelemme koiran takapään käyttöä.
Kun koira osaa käyttää takapäätään (joka näillä isoilla mörssäreillä ei ole todellakaan vahvin käytön alue) alkaa koira sitä enemmän käyttämäänkin. Painopiste siirtyy edestä myös taakse, joka sitten taas ei kuormita niin paljon koiran etuosaa. Ketteryys tietenkin lisääntyy huomattavasti, sekä sisimmät vatsa lihakset pääset ihan uusiin ulottuvuuksiin :)

Rally-toko kurssilla tuli aikoinaan puhetta takapään käytöstä ja sen takia me nyt onneksemme löydettiin juuri siihen tarkoitettu kurssi.
Itse kun en ole mikään kokenut koiran kouluttaja, niin en todellakaan tiedä miten voi takapäätä alkaa harjoittelemaan, enkä oikeastaan edes tiennyt miksi koiran olisi hyvä sitä osata käyttää.
Menimme siis innolla kurssille oppimaan teoriassa ja ihan käytännössä miten homma toimii.

Ja rankkaa oli, suoraan sanottuna erittäin rankkaa.
Harjoittelimme tänään pakittamista, joka ei ole Lolalle ollenkaan entuudestaan tuttua asiaa. Eikä minullekaan. Koulutus tapahtui naksun avulla, ensin palkattiin pelkästä takajalan liikkeestä ja sen jälkeen annettiin koiran itse tarjota liikettä.
Naksu on itselleni suhteellisen uusi asia, kuin myös Lolalle, joten voitte varmasti kuvitella miten hukassa me suurimman osan ajasta olimme. Lolalle kehittyi otsaan pari ryppyä lisää kun se mietti ja mietti, että mitä haluan sen oikeen tekevän. Itse taas jouduin olemaan todella skarppina, että osasin naksauttaa juuri eikä melkein oikeassa kohdassa.
Todellista aivotyöskentelyä siis, mutta ah, niin palkitsevaa.
Kyllä sitä näköjään oppii uusia asioita kun vaan haluaa.

Lolalla on istuminen todella vahvasti käytöksessään, joten aina kun odotin siltä liikkeen tarjoamista se laittoi istualteen. Ja kun siitä ei palkkaa tullut, se meni maate. Muutamia tuhahteluja, pieniä haukahduksia, sekä kiivasta silmiin tuijottelua.
Sain kuitenkin poimittua muutamia takajalan liikkeitä ja siitä meidän pakittamis harjoitukset nyt sitten jatkuvat.

Toisena tehtävänä oli saada koira orava asentoon istumaan, eli siis etukäpälät ilmaan.
Lola oppi ihan muutamassa minuutissa naksun avulla koskettamaan nenällä kättäni. Kun sitten laitoin sen istumaan ja käden pään yläpuolelle, se alkoi kurkottamaan nenäkosketusta. Pääsimme harjoituksessa jo siihen asti, että kaksi kertaa Lola nosti kummatkin etutassut maasta.

Saimme kurre asennon ja pakittamisen kotiläksyksi, joten niitä me nyt sitten harjoittelemme viikon verran. Kurre asennosta on tarkoitus vielä opettaa koira nousemaan takajaloilleen seisomaan ja siitä taas takaisin kurre istuntaan.
Olen hiukan epäileväinen, että joskos koskaan tulemme tuota liikettä oppimaan.. Katsotaan kuinka käy. Onneksi me olemme Lolan kanssa erittäin itsepäisiä ja sitkeitä otuksia :)

Kurssi tuntui erittäin haastavalta, mutta hauskalta.
Varmasti tulen oppimaan kurssin aikana naksuttimen oikean käytön ja Lola tulee oppimaan tarjoamaan toimintoja.

Lupaan ja vannon, että jos joskus tuon saan opetettua kurre asentoon, niin kuvia tulee ja heti :D

Sitä odotellessa..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
Mistä löysit ton koordinaatiokurssin? Itseäni kiinnostaisi kovasti.

Mimmu kirjoitti...

Heippa. Me kävimme perseilykurssin koirakoulu Lilys:ssä, jonka koulutustilat löytyy konalasta.
Kurssin vetäjänä toimi Tiina Lilja.

Tulevia kursseja löytyy täältä: http://www.koiraurheilukeskus.fi/
Kannattaa myös lähettää ihan kyselyä jos jokin tietty kurssi kiinnostaa, niin varmasti ottavat sen huomioon :)

En ole katsellut onkohan muillakin samanlaista kurssi tarjontaa, joten voi hyvinkin olla, että toisistakin koirakouluista löytyy.