perjantai 4. lokakuuta 2013

KoiraKokkiKolmonen: Kasvismössö

Barffaavien koirieni vitamiinin saannin varmistan sillä, että ne syövät monipuolista kasvismössöä. Jotta vitamiinit pystytään käyttämään parhaimmalla mahdollisella tavalla hyväksi koiran elimistössä, mössä menee aina pakkasen kautta suuhun.
Mössöä valmistan noin kerran viikossa. Käytän aina eri aineita, koska uskon siihen, että monipuolisuus ruokavaliossa on hyvästä.
Aineksina käytän kaikkea mahdollista mitä kaupan hedelmäosastolta löytyy. Ainoat joita en käytä ovat tomaatit, sipulit, viinirypäleet, paprikat ja avokaadot. Teen joka kerta mössö satsin hiukan erilaisista aineksista. Pakkasessa erilaiset mössöt ovat sekaisin, joten koirat saavat eri päivinä hiukan erilaista mössöäkin.

Koska tänään oli erityisen tylsää, päätin ottaa kuvia mössön teosta... ehkä kenties jos jotakuta se sattuu kiinnostamaan, jos ei, niin voi sitten ihailla vaan hienoja taiteellisia kuviani.


Tarvikkeet
Ensimmäisenä voisimme vähän katsoa mitä tarvikkeita mössön valmistamiseen minä käytän. Tapoja on monia ja jokainen valitsee tarvikkeensa oman mieltymyksen ja resurssien mukaan. Tässä esittely millä minä mössöä teen ja mistä aineista tälläkertaa mössö valmistettiin.

Tärkein asia mössön valmistuksessa on olla laadun valvoja paikalla. Hänen tehtävänsä on tarkastaa, että mössö tehdään parhaimmista mahdollisista raaka-aineista. Hän maistaa jokaista raaka-ainetta ensin palasen ja sitten vasta hyväksynnän jälkeen aineet mössätään. 


Sitten on hyvä olla myös joku väline millä mössöä saa tehtyä.. helpottaa hommaa huomattavasti. Tehosekoitin ja sauvasekoitinkin kuulemma toimivat tässä työssä oikein hyvin. Itselläni on herra monitoimikone kovassa käytössä.


Toisinaan sitä kuitenkin huomaa haaveilevansa vieläkin suuremmasta koneesta. Ei tarvitsisi koko ajan olla tyhjentämässä säiliötä. Tämän mössön valmistamiseen jouduin ainakin 10 kertaa tyhjentämään säiliön välillä, joten joku iso vati on ihan hyödyllynen omistaa myös.

Ja tässä hieno kuva aineksista mitä käytettiin tällä kertaa. Elikkäs yksinkertaisesti viimekertaisen hedelmä voittoisen mössön vastapainoksi, nyt tehtiin mössö vain porkkanasta, parsasta, salaatista ja banaanista. Mössön aineksissa tärkeää olisi, että mössö koostuu puoliksi hedelmistä ja puoliksi vihanneksista.

Pienenä vinkki vitosena voi mainostaa aineksien hankitapaikaksi Lidl-kauppaketjua. Siellä kasvikset ovat huomattavasti halvempia kuin millään muulla kauppaketjulla. Usein mössöön valitsenkin raaka-aineet vähän sen mukaan, mitä tarjouksessa sattuu olemaan. Kyllä mössöönkin saa rahaa uppoamaan yllin kyllin, jollei hiukan katso mistä niitä ostaa. Tietenkin ihanne olisi jos osaisi itse kasvattaa omat ainekset.. ei ehkä niitä kotimaisia banaaneja kuitenkaan, mutta niin paljon kuin vain pystyisi. Toivottavasti se joskus onnistuu. Olisi mahtavaa jos koirat saisivat kasvikset omasta maasta!

Noniin.. ja sitten takaisin asiaan.. 

Työvaihe nro 1
Pilikkominen, eli siis pilkkominen, eli siis se kohta jossa kannattaa varoa niitä omia sormiaan. Riippuen tietenkin siitä, millä mössön muussaa kannattaa ainekset pilkkoa sopiviksi palasiksi.
Tämän jälkeen, kun laadun valvojalle on maistatettu jokainen ainesosa erikseen, hän on aineet hyväksynyt, voi laadunvalvoja vetäytyä kahvitauolle.. tai päiväunille.


Työvaihe nro2
Hirmuisen vaikea työvaihe.. eli pistetään pilkotut palaset koneeseen ja painetaan nappia... noin sitä mössöä sitten siitä alkaa pikkuhiljaa valmistumaan... Om nom nom


Työvaihe nro 3
Kun kaikki on mössätty tapahtuu pienimuotoinen sekoitus ja sen jälkeen alkaa purkitus. 
Jotain hyötyä on jugurtti addiktiostani. Nämä jugurttipurkit (liidelistä tietenkin!) Toimivat oikein hyvin pakkasessa. Yksi purkki vetää 500g mössöä.



Ja sitten kun purkit on täytetty, kannella suljettu, ne sujautetaan pakkaseen odottamaan jäätymistä, jonka jälkeen ne menevät parempiin suihin.. kas näin


Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, on erittäin suositeltavaa kutsua siivousryhmä paikalle. Mössöllä saa paikat kyllä aika sotkuiseksi...


Ei kommentteja: